Festival otevřených sklepů Jaro na Podluží 2019 již tento víkend

Brno, 24. dubna 2019 – Festival otevřených sklepů zavítá tentokrát na samý jih Moravy. Jaro na Podluží 2019 nabídne možnost nahlédnout do 5 obcí k 38 vinařům, ochutnat 498 vín a vybrat si z asi 4 300 kg tradičních jídel a lahůdek.

Jaro na Podluží 600x400

K ochutnání budou také méně dostupná až vzácná vína z archivů a osobních zásob vinařů. Například Vinařství Glosovi nabízí deset archivních a speciálních vín od Chardonnay 1999 přes Tramín 2006 slámové až po Syrah Natura 2015. U Jiřího Maděřiče v Moravském Žižkově budou v rámci archivních vín například červená Frankovka a Cabernet Sauvignon ročníku 2000 nebo Svatovavřinecké a Cabernet Moravia 2002. Ze stejného ročníku i suchý Muškát moravský, Rulandské bílé a Neuburg. Celkem je jich 11. Vinařství Dvořáček v Mikulčicích nabídne 10 speciálních vín ročníku 2015 a 2017. Mezi nimi Chardonnay sur lie ps barrique 2017 suché, Cabernet Sauvignon rezerva ps 2015 suché, Merlot rezerva vzh 2015 suché, ale i s vyššími cukry Sauvignon rezerva ps 2015 polosladké nebo Cabernet Moravia ledové 2015 sladké. I další vinaři nabízí na požádání prohlídku sklepů a degustace svých archivů. Výjimečná příležitost ochutnat vína zrozená v rozpětí dvaceti let.

V mobilu nebo tabletu jsou nebo brzy budou umístěny profily vinařů a seznamy vín, mapa a jízdní řády autobusů, aktuální zprávy o vytíženosti dopravy, upozornění na program či anketa s volbou šampiona vín. Po registraci je možno navíc vytvářet si vlastní seznam oblíbených vín a zapisovat si poznámky. A také využívat výhody on-line nákupu: platit on-line kartou, sledovat aktualizovaný přehled zásob a využívat dopravu domů přímo od vinaře.

Tichá aukce vín pro Lékaře bez hranic

Vinaři si váží daru života, a proto se rozhodli podpořit ty, kteří o něj po celém světě pečují. Tichá aukce vín šesti festivalových vinařství ve prospěch Lékařů bez hranic se uskuteční v sobotu od 12 do 16 před sklepem číslo 1 v Moravské Nové Vsi. Přispět můžete placenou ochutnávkou i nákupem archivního vína v dárkové kazetě. Za lékaře se na vás těší Michal Pospíšil, zdravotní bratr mise v Súdánu.

Festival otevřených sklepů Jaro na Podluží 2019

Festival otevřených sklepů představuje dvakrát ročně vinaře a jejich vína přímo ve sklepech. Vždy ve 4–5 sousedních obcích otevře své vinné sklepy zhruba třicítka nejlepších vinařů oblasti. Mezi obcemi je k dispozici autobusová kyvadlová doprava, mezi sklepy pak dobré jídlo a zábava. Festival nabízí celoživotní program příjemného poznávání a chutnání vín přímo z rukou vinařů všech vinařských podoblastí a ročníků.

Kde a kdy se festival koná?

  • o víkendu 27. a 28. dubna 2019
  • sklepy jsou otevřeny v sobotu mezi 10. a 21. hodinou, v neděli mezi 10. a 15. hodinou
  • zúčastní se 38 vinařů z obcí Moravská Nová Ves, Prušánky, Moravský Žižkov, Hrušky, Mikulčice

Registrace

  • vstupenky je nutné přijít vyměnit za startovní balíček (degustační sklenička, taška, průvodce s mapkou)
  • místem registrace je obecní úřad Moravská Nová Ves (na mapě)
  • otevřeno v pátek mezi 17. a 20. hodinou, v sobotu mezi 8. a 15. hodinou, v neděli mezi 10. a 12. hodinou

Typy vstupenek

  • E-vstupenka v předprodeji – 980 Kč
  • Dárkový poukaz v předprodeji – 980 Kč
  • při objednání 10 a více vstupenek na jeden festival sleva 10 %
  • ČD Bonus – 864 Kč – návštěvníci s jízdenkou vydanou ČD do stanice Moravská Nová Ves nebo Břeclav platnou o festivalovém víkendu, kteří si zároveň vstupenku předem rezervují na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , získají 20% slevu ze vstupného na místě (platí se hotově na místě)
  • Na místě 1080 Kč (negarantujeme dostupnost, informujte se aktuálně telefonicky)

Slevy se nesčítají. Předprodej končí v pátek před festivalem (26. 4. 2019 ve 12 hodin).

V ceně vstupenky je zahrnuto

  • festivalová degustační sklenička s originální samolepkou
  • jednorázová degustace festivalových vín u zapojených vinařů
  • kupony v celkové hodnotě 200 Kč na odběr vína dle vlastního výběru u festivalových vinařů
  • tištěný Průvodce festivalem s profily všech vinařů, kulturním a gastro programem
  • plátěná taška s logem festivalu
  • bezplatná kyvadlová doprava mezi festivalovými obcemi po dobu festivalu

Více na www.otevrenesklepy.cz 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...