Masarykova univerzita vybrala víno, se kterým oslaví 100. výročí založení

Brno, 26. listopadu 2018 – Dvě vína, která budou v roce 2019 reprezentovat školu při oslavách 100. výročí založení, vybrala Masarykova univerzita. Univerzitním vínem pro akademický rok 2018/2019 se stalo Cuvée MUNI 100, které vzniklo na objednávku univerzity na základě loňského vítěze soutěže, červeného cuvée President.

vino masarykova univerzita

Škola každý rok volí zástupce červeného a bílého vína. Tím druhým bude letos jakostní šumivé víno Cuvée MUNI 100, které bude doplňovat slavnostní univerzitní akce v podobě uvítacích přípitků.

Oba vinné reprezentanty univerzity standardně vybírá porota složená z akademiků. Letos tomu ale bylo jinak a univerzita s prosbou o spolupráci oslovila konkrétního partnera. „Vycházeli jsme z předpokladu, že oslavy výročí založení se bez vína neobejdou, ale že by zároveň mělo mít patřičnou láhev a etiketu, což si žádá čas. Proto jsme se obrátili na několikanásobného vítěze naší soutěže, vinařství Vinselekt Michlovský a jeho majitele Miloše Michlovského, které nám vyšlo vstříc a vytvořilo letošní cuvée na základě loňského vítěze,“ popsal Zdeněk Čížek, ředitel Správy kolejí a menz Masarykovy univerzity.

Cuvée vzniklo smícháním vín z hroznů pocházejících z regulované sklizně ročníku 2016 odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a André z vinic všech čtyř moravských vinařských podoblastí. „Snahou bylo prezentovat úzké propojení Masarykovy univerzity a jižní Moravy,“ doplnil Čížek.

O co se však i v roce oslav výročí univerzity soutěžilo, to bylo Studentské univerzitní víno 2018/2019. Stal se jím ryzlink rýnský, pozdní sběr 2017 taktéž z produkce Vinselekt Michlovský, z jehož produktů studenti vybírali.

Zdroj: MUNI


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...