TA-archiv představil vína Weingut Schweiger z rakouského Kamptalu

Brno, 3. května 2018 – Koncem dubna se v brněnském TA-archivu představilo další z rakouských vinařství. Weingut Schweiger ze Zöbingu poblíž Langenlois prezentovalo hlavně typická vína pro oblast Kamptal v Dolním Rakousku: veltlíny a ryzlinky.

Weingut Schweiger Kamptal Rakousko - TA-archiv 26.4.2018 600x400

Řízenou degustaci tří vín odrůdy Grüner Veltliner a dvou Rieslingů doplnil ještě jeden Welschriesling a dvě červená vína odrůdy Zweigelt. Pro velký zájem byla celá akce tradičně rozdělena do dvou sledů jdoucích po sobě. Komornější atmosféra každé s dílčích prezentací umožnila mnohem větší zážitek a interaktivní vychutnání všech osmi vzorků. Průvodcem večera byl specialista na rakouská vína, sommelier Ing. Luděk Machala.

Na adrese Hlinky 82 se představila celá řada vinařů, moravských i rakouských. 26. dubna volba padla na oblast rozprostírající se na levém břehu Dunaje v údolí řeky Kamp. Hlavně díky největší rakouské vinařské obci Langenlois je Kamptal s 3 907 hektary vinic nejrozlehlejší podunajskou vinařskou oblastí Dolního Rakouska (vynecháme-li obrovský Weinviertel sahající až k našim a slovenským hranicím).

Degustační list:

  • Welschriesling 2017
  • Grüner Veltliner K&K Symphonie 2017 DAC Kamptal
  • Grüner Veltliner Exklusiv 2017 DAC Kamptal
  • Grüner Veltliner Alexus 2016 DAC Kamptal
  • Riesling Heiligenstein 2017 DAC Kamptal
  • Riesling Privat 2017 DAC Kamptal
  • Zweigelt 2015
  • Zweigelt Privat 2015

Weingut Schweiger Kamptal Rakousko - TA-archiv 2 26.4.2018 600x400

Sommelier Luděk Machala prezentuje vína vinařství Schweiger

Prakticky každé víno si našlo svého obdivovatele, čistý rakouský styl nezklamal. Stejně jako občerstvení v podobě bohatého sortimentu studené kuchyně hotelu Voroněž doplněný farmářskými specialitami vhodnými k vínu, jako jsou domácí paštiky a zajímavé sýry.

Nezbývá, než se těšit na další akci TA-archívu, který 17. května zavítá do další rakouské oblasti, do Kremstalu a představí produkci vinařství Tanzer. Více v Kalendáři vinařských akcí.

foto: TA-archiv


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...