Grand Jour de Champagne opět v Brně

Brno, 2. října 2017 – XI. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne letos opět zavítá také do Brna. Celá akce probíhá od 31. října do 8. listopadu v Praze, brněnská část se uskuteční 7. a 8. listopadu.

Grand Jour de Champagne 350x233

Bohatý program zahrnuje kromě velkolepé přehlídky prestižních champagne domů Champagne Exhibition také banket „Champagne menu Glenn Viel“ pod taktovkou šéfkuchaře „dvoumichelinské“ kultovní restaurace L'Oustau de Baumanière v Provence. Vybrané akce se uskuteční také v Buquoyském paláci (sídlo francouzského velvyslanectví), ve Francouzské restauraci Obecního domu nebo restauraci SaSaZu.

Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno), novinkou je zapojení čerstvé hvězdy mezi moravskými podniky – designové restaurace Signature. Její zakladatelé, Jiří Lešikar (mj. ambasador champagne domu de Venoge) a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň dálnice D1, což se jim bezezbytku podařilo. Pomáhá jim v tom také šéfkuchař Pavel Veltruský, který vařil i pro hollywoodské hvězdy Jake Gyllenhaala nebo Julii Roberts.

Grand Jour de Champagne 600x400

Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Letos přijal nabídku organizátorů Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L'Oustau de Baumanière v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial. Letošní menu by podle znalců mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne. Glenn Viel si zakládá na používání kvalitních produktů, kombinaci různých, zdánlivě nesourodých chutí i na těch nejmenších detailech.

Dnes již komplex restauračních a ubytovacích služeb L'Oustau de Baumanière v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

LOustau de Baumaniére 600x400

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017 – Praha

Úterý 31. října

  • Top lahev – Delamotte 1964 MAGNUM, 17:00–19:00, Ellory Cafe Praha, 6 900 Kč/osoba

Středa 1. listopadu

  • Banket – Champagne menu Glenn Viel, 20:00, Francouzská restaurace, Obecní dům, Praha, 69 000 Kč/stůl

Čtvrtek 2. listopadu

  • Asia welcomes Champagne, SaSaZu
  • Banket - Champagne menu Glenn Viel, 20:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie, Praha, 69 000 Kč/stůl

Pátek 3. listopadu

  • Champagne Exhibition, 13:00–18:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha, 1 450 Kč/osoba

Sobota 4. listopadu

  • Snídaně s champagne a lanýži, 9:30–12:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha, 3 500 Kč/osoba

Středa 8. listopadu 

  • Opusy předních enologů 90. let, 19:00, Ellory Cafe, Praha, 2 600 Kč/osoba

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017 – Brno

Úterý 7. listopadu

  • Champagne Exhibition, 13:00–17:00, hotel International, Brno, 1 200 Kč/osoba

Středa 8. listopadu

  • Signature de Venoge Embassy Dinner, Restaurant Signature, Brno, 2 990 Kč/osoba


Více informací o letošní Grand Jour de Champagne najdete na www.champagne-grandjour.cz.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...