Na kole za vínem napříč Modrými horami a okolím

Brno/Velké Pavlovice, 16. května 2013 – Seriál cykloturistických akcí s názvem Krajem vína 2013, který organizuje Nadace Partnerství, pokračuje na Velkopavlovicku. Právě zde totiž v sobotu 18. května proběhne již třetí akce letošního ročníku – Májové putování Modrými horami a okolím. Během roku se uskuteční celkem deset výletů, díky nimž mohou cyklisté poznat ze sedla kola vinohrady a unikátní sklepní uličky ve všech vinařských podoblastech jižní Moravy.

vino nalevani

Májové putování Modrými horami a okolím nabídne sobotu hned tři trasy, ze kterých si vyberou jak sportovní cyklisté, tak rodiny s dětmi, a to i ti, kteří chtějí vyrazit pěšky. Start bude probíhat u Ekocenta Trkmanka ve Velkých Pavlovicích mezi 9 a 11 hodinou. V devadesátikorunovém startovném získají účastníci skleničku s nosičkou a cyklopas s mapou s vyznačenými trasami a razítkovacími místy. Na trase je pak čekají razítkovací místa s ochutnávkami a dalšími atrakcemi. V cíli poté proběhne slosování o zajímavé ceny – karton vín, cyklodresy a trička Moravských vinařských stezek, publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy nebo cyklonavigace.

První okruh, který je dlouhý 15 kilometrů, je určený zejména pro pěší turisty a zavede je do Bořetic a Němčiček. Druhý okruh v délce 24 km provede cyklisty příjemně zvlněným terénem po vyhlídkách Modrých hor. Na trase z Velkých Pavlovic přes Bořetice, Vrbici, Kobylí a Němčičky zpět do Velkých Pavlovic. „Třetí okruh, dlouhý 43 km je nejdelší a dovede cyklisty až do Čejkovic, Čejče a Terezína,“ říká Kala.

„Loňský rok jsme v rámci seriálu zorganizovali čtyři úspěšné akce. Letos projevili zájem o zapojení do seriálu další organizátoři, a tak se seriál rozrostl o jarní a podzimní Na kole vinohrady Uherskohradišťska, Krajem kvetoucí révy, Putování za burčákem po Modrých Horách, Letní putování po vinařských stezkách Lednicko-valtického areálu a Expedice Krajem André,“ říká koordinátor Moravských vinařských stezek Luboš Kala z Nadace Partnerství.

Další akcí seriálu bude hned 1. června Kraj kvetoucí révy. Trasa výletu provede cyklisty přes Velké Němčice, Uherčice, Starovice a Křepice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...