VIDA! science centrum - únor 2018

VIDA! science centrum
Křížkovského 12, Brno
Otevřeno denně
www.vida.cz
www.facebook.com/vidabrno
tel.: +420 515 201 000
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Zábavní vědecký park VIDA! v Brně
170 interaktivních exponátů

vida exterier nocniVIDA expoziceNejdřív rozpoutat tornádo a ustát zemětřesení, pak se projet na kole po laně několik metrů nad zemí, zahalit město do husté mlhy, vstoupit do obřího srdce, vyzkoušet si moderování počasí nebo trénink pilota stíhačky, postavit magnetickou sochu a nakonec zmrazit vlastní stín. Neuvěřitelné? Ne, to všechno můžete během jediného dne zažít v brněnském zábavním vědeckém parku VIDA! Na ploše 4500 m2 tu najdete více než 170 exponátů, se kterými si můžete hrát a objevovat tak svět kolem nás. Tím však nabídka VIDA! rozhodně nekončí.

 Science show v ceně vstupenky
vida ohnivedivadlovidapredstaveni2Je možné zapálit oheň kostkou ledu? Vyrobit světélkující sliz? Nechat se ve vakuu probudit budíkem? Strčit ruku skrz blesk? Na tyto a spoustu dalších otázek dostanete odpovědi během představení se zábavnými pokusy, která se konají několikrát během dne v Divadle vědy a jsou v ceně vstupenky.
Začátky promítání stejně jako aktuální nabídku najdete na www.vida.cz/scienceshow

VIDA! After Dark Extrémy čtvrtek 1. února 2018, 19.00 - 23.00 h.
vidaafterdark
Troufnete si? Vylézt do výšky 15 metrů po provazovém žebříku? Vytáhnout se do stejné výšky na laně? Ochutnat jídlo zmražené na -196 °C? Vyřešit sudoku hlavou dolů při přetížení 3G? Strčit ruku skrz blesk? Sednout si na fakírskou židli? Nechat si na hlavně rozbít vlašský ořech? Pokud ano, už nemusíte číst dál, budeme se těšit, až nám to přijdete ukázat! Netroufnete? Nevadí, přijďte i tak!
Vstupné na akci je 100 Kč za osobu (k zakoupení na místě, rezervace netřeba) www.vida.cz/afterdark

VIDA! Expozice ČT Déčko
VIDA deckoVIDA! v naší expozici nově potkáte Duháčka i další duhové prvky dětského kanálu ČT Déčko, s kterým VIDA! zahájila spolupráci. Expozici Déčka, novou součást našeho science centra, slavnostně otevřeli ředitel ČT Déčko Petr Koliha a ředitel VIDA! science centra Lukáš Richter. Přijďte si vyzkoušet moderování předpovědi počasí i složit Duháčka z molitanových kostek! www.vida.cz/decko

Pevnost VIDArd
Nová dimenze návštěvy expozice VIDA! Zahrajte si hru kdykoliv během návštěvní doby.
vida pevnostObjevte věci, které zůstávají běžnému návštěvníkovi skryté. Stačí si na pokladně koupit startovní balíček a vydat se do expozice řešit úkoly a hádanky. Ke hře je nezbytné použití vlastního zařízení s připojením na internet. Wi-Fi je ve VIDA! bezplatná.

 

VÍKENDOVÉ LABODÍLNY pro rodiny s dětmi
každou lednovou a únorovou sobotu a neděli
ZIMNÍ KRÁLOVSTVÍ

VIDA labodilnyzimaVe VIDA! ožívá zimní království. Přijďte s námi rozpoutat sněhovou bouři v obyčejné sklenici, nebo poodhalit tajemství tání ledu. Můžete také ochutnat speciální zimní zmrzlinu a seznámit se s látkou, která je studenější než sníh a doslova „mizí“ před očima! A abychom nezmrzli, tak si pomocí horkého drátku vyrobíme sněhovou vločku. Třicetiminutový program v Labodílně pro rodiny s dětmi od 3 let. Předpokládané začátky: 12.00, 14.00, 16.00, přesné začátky se dozvíte na pokladně.

3D filmy
PREDÁTOŘI
Stále na lovu
VIDA predatoriMysleli jste si, že predátoři to mají v přírodě snadné? Zhlédněte napínavý 3D film a zjistěte, kdo opravdu stojí v divočině na straně vítězů. Právě predátoři totiž při lovu často prohrávají. Jedinečný 3D dokument Predátoři pochází z produkce proslulé BBC, na jeho přípravě se podíleli tvůrci úspěšné Divoké Afriky a cenami ověnčeného hlodavčího westernu Pidiobři. Užijte si dechberoucí záběry, díky kterým můžete odhalit, jak u predátorů v divočině probíhá příprava i samotný boj o přežití. K vidění ve VIDA! science centru od konce ledna 2018!

PIDIOBŘI
Nenechte si ujít jedinečný dokument PIDIOBŘI! V hlavní roli odvážný malý čipmank a nebojácný stepní křeček. BBC s pomocí vysokorychlostních kamer s ultra vysokým rozlišením přináší 43 minut plných napětí, roztomilých scén i dojemných okamžiků ze skutečného života hlodavců. Dechberoucí záběry doplněné hravým dabingem Jiřího Lábuse nadchnou děti i dospělé.

Začátky promítání: po–pá: 12.30, so, prázdniny, státní svátky: 12.00, 17.00, ne: 12.00
Vstup pro návštěvníky VIDA! za příplatek 50 Kč/os. Vstupenky jsou k dostání na pokladně VIDA! a jejich prodej končí 5 minut před začátkem promítání. Změna programu vyhrazena. www.vida.cz/3Dfilmy

Permanentky – na pokladně i on-line
VIDA permHrát si a objevovat ve VIDA! je vysoce návykové! Přijít jednou rozhodně nestačí. Teprve po třetí návštěvě začínáte tušit, co všechno tu můžete zažít, ale ani po sedmé toho nemáte dost. S permanentkou můžete do VIDA! chodit, jak často budete chtít. Už čtvrtá návštěva je s ní za polovic a každá další zadarmo! Permanentky (pro jednotlivce i pro rodiny) jsou k dostání na pokladně nebo v e-shopu VIDA! Hledáte nějaký menší dárek? V e-shopu VIDA! najdete i dárkové poukazy pro jednorázový vstup. www.vida.cz/eshop


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...