VIDA! science centrum - červen 2017

VIDA! science centrum
Křížkovského 12, Brno
Otevřeno denně
www.vida.cz
www.facebook.com/vidabrno
tel.: +420 515 201 000
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Zábavní vědecký park VIDA! v Brně
170 interaktivních exponátů

vida exterier nocniVIDA expoziceNejdřív rozpoutat tornádo a ustát zemětřesení, pak se projet na kole po laně několik metrů nad zemí, zahalit město do husté mlhy, vstoupit do obřího srdce, vyzkoušet si moderování počasí nebo trénink pilota stíhačky, postavit magnetickou sochu a nakonec zmrazit vlastní stín. Neuvěřitelné? Ne, to všechno můžete během jediného dne zažít v brněnském zábavním vědeckém parku VIDA! Na ploše 4500 m2 tu najdete více než 170 exponátů, se kterými si můžete hrát a objevovat tak svět kolem nás. Tím však nabídka VIDA! rozhodně nekončí.

 

 Science show v ceně vstupenky
vida ohnivedivadlovidapredstaveni2Je možné zapálit oheň kostkou ledu? Vyrobit světélkující sliz? Nechat se ve vakuu probudit budíkem? Strčit ruku skrz blesk? Na tyto a spoustu dalších otázek dostanete odpovědi během představení se zábavnými pokusy, která se konají několikrát během dne v Divadle vědy a jsou v ceně vstupenky.
Začátky promítání stejně jako aktuální nabídku najdete na www.vida.cz/scienceshow

Divoká Afrika – jedinečný dokument ve 3D denně
vidaWild Africa 05Od ledna se v zábavním vědeckém parku VIDA! denně promítá 3D dokument Divoká Afrika, kde se v hlavní roli netradičně představí jeden z přírodních živlů – voda. Budete ji sledovat od zamrzlých vrcholků hor k jezerům plným života, skrze vlhké deštné pralesy až k vyprahlým savanám a pouštím. Společně s cyklem vody se seznámíte se zvířaty, která dennodenně bojují o přežití. Ať už se jedná o lvy, slony, hejna plameňáků nebo plazy. Snímek pochází z produkce proslulé BBC a díky nejmodernějším technologiím nabízí opravdu nečekaně krásné záběry. Promítáme s dabingem Elišky Balzerové.

Začátky promítání:
Po: 12.30
Út – Pá: 12.30 a 17.00
So – Ne, státní svátky: 12.00, 17.00
Vstup pro návštěvníky VIDA! za příplatek 50 Kč/os. Vstupenky jsou k dostání na pokladně VIDA! a jejich prodej končí 5 minut před začátkem promítání. Změna programu vyhrazena. www.vida.cz/3Dfilmy

3D film Pidiobři (so – ne, státní svátky ve 13.30)
vidapidiobriUž jste viděli Pidiobry? Ne? Tento jedinečný dokument z produkce BBC byste si určitě neměli nechat ujít! Děti i rodiče Pidiobry milují.

Těšte se na nečekané dobrodružství s odvážným čipmankem a nebojácným stepním křečkem. Díky záběrům natočeným pomocí vysokorychlostních kamer s ultra vysokým rozlišením zažijete 40 minut plných napětí, roztomilých scén i dojemných okamžiků ze skutečného života hlodavců. Promítáme s velmi zdařilým dabingem Jiřího Lábuse. Mrkněte na trailer!

Vstup pro návštěvníky VIDA! za příplatek 50 Kč/os. Vstupenky jsou k dostání na pokladně VIDA! a jejich prodej končí 5 minut před začátkem promítání. Změna programu vyhrazena. www.vida.cz/3Dfilmy

Pevnost VIDArd – pokladová hra plná úkolů (kdykoliv během otevírací doby)
vida pevnostZažijte novou dimenzi návštěvy expozice VIDA! Objevte věci, které zůstávají běžnému návštěvníkovi skryté. Stačí si na pokladně kdykoliv během otevírací doby koupit startovní balíček a vydat se do expozice řešit úkoly a hádanky. Na úspěšné čeká poklad. Ke hře je nezbytné použití vlastního zařízení s připojením na internet. Wi-Fi je ve VIDA! bezplatná.

VÍKENDOVÉ LABODÍLNY

Na stopě zločinu
Kriminalistická dílna
v sobotu i v neděli během května a června, (kromě soboty 13. 5. 2017, kdy se koná akce Otevřeně o rakovině, a soboty 17. 6. 2017, kdy pořádáme VIDA! Den otců), předpokládané začátky: 12.00, 14.00, 16.00, přesné začátky se dozvíte na pokladně
VIDAnastopezlocinu2Ve VIDA! se stala krádež! Ze skladu někdo ukradl pistoli! (Naštěstí jen tavnou...) Podaří se vám vypátrat pachatele? Zjistíte, kdo z podezřelých je skutečný zloděj? Pronikněte do tajů kriminalistických metod. Naučte se podrobně prozkoumat všechny důkazy, snímat otisky prstů i odhalit stopy krve. Budete úspěšní? Máte na to jen 30 minut...

Program je vhodný pro rodiny s dětmi od 7 let.
Příplatek ke vstupnému do VIDA!: 50 Kč/skupina (1 – 3 os.), vstupenky jsou k prodeji na pokladněwww.vida.cz/labodilny

Den dětí ve VIDA! čtvrtek 1. června, od 14.00 do 18.00 hodin, děti do 15 let vstupné za 20 Kč
Přijďte oslavit Den dětí do zábavního vědeckého parku VIDA! Užijte si s dětmi odpoledne plné chytré zábavy s hlavolamy. Těšit se můžete na nejrůznější hlavolamy a zapeklité úkoly stejně jako nespočet zážitků z hravé expozice. Jako první si také užijete novou výstavu na galerii centra věnovanou hlavolamům z celého světa.

PROGRAM Dne dětí ve VIDA!

  • Ráj hlavolamů Vyzkoušejte si hlavolamy z Japonska, z Indie, ale i českého ježka v kleci hned v několik variantách. Užijte si různé Rubikovy kostky, pěnové hlavolamy Happy Cube, Powerball, revoluční 3D labyrint Perplexus, Neocube i další magnetické stavebnice. Seznamte se se světovou novinkou Futuro Cube – herní kostkou budoucnosti. Ověřte si svůj důvtip na hlavolamu Eternity II, který zatím nikdo nesložil, a to i přes to, že je vypsána odměna 2 miliony dolarů.
  • Herna Smart Games Hry Smart Games rozvíjí především logické myšlení, prostorovou představivost, schopnost koncentrace a plánování. Je to něco mezi hrou pro jednoho hráče a hlavolamem s jednoduchými pravidly. Najdete zde hry pro tříleté děti i dospělé.
  • Videokoutek a fotokoutek Zahrajte si na televizní hvězdy a řekněte na kameru, jak se vám město Brno líbí nebo jak se má do roku 2050 změnit. Zábavné fotky s nápaditými rekvizitami vám udělají ve fotokoutku.

Den otců sobota 17.června, od 10.00 do 21.00 hodin, od 16.00 hodin venkovní program Tatínci a dědečkové v doprovodu dětí vstup zdarma!
VIDAdenotcuTatínci, ukažte dětem, co všechno společně dokážete! Přijďte si vyrobit kreslícího robota nebo si vyzkoušet linorytový tisk. Užijte si zcela novou science show o tom, co to je zvuk a jak vzniká. Ověřte si svůj důvtip na výstavě hlavolamů z celého světa. Poprvé také budete mít možnost navštívit venkovních prostor VIDA! Od 16 hodin budeme grilovat, opékat špekáčky a testovat vaše tábornické dovednosti.

Hlavolamy od 30. května do 3. září 2017 na galerii VIDA!
Výstava 200 hlavolamů z celého světa
VIDAhlavolamyVstupte do herny s hlavolamy z celého světa. Najdete tu známé kousky, jako je ježek v kleci nebo proslulá Rubikova kostka, ale i opravdové rarity v podobě hlavolamů kumiki z Japonska. Těšit se také můžete na ukázku tajných skříněk a kolekci nemožných předmětů. Ty jsou podle Josefa Hordiny, z jehož sbírky výstava vychází, zřejmě to nejlákavější, co výstava nabízí. Úkolem takového hlavolamu není ho vyřešit, ale najít cestu, jak byl vyroben. Co myslíte? Zjistíte, jak prošel dřevěný šíp skrz skleněnou láhev, aniž by ji porušil?

Přijďte objevit svůj skrytý talent. Kdo hlavolam vyřeší nejrychleji? Můžete soutěžit se spolužáky nebo porovnat své schopnosti s rodinnými příslušníky. Přesvědčte se, že lámat si hlavu je zábava!

Permanentky – na pokladně i on-line
VIDA permHrát si a objevovat ve VIDA! je vysoce návykové! Přijít jednou rozhodně nestačí. Teprve po třetí návštěvě začínáte tušit, co všechno tu můžete zažít, ale ani po sedmé toho nemáte dost. S permanentkou můžete do VIDA! chodit, jak často budete chtít. Už čtvrtá návštěva je s ní za polovic a každá další zadarmo! Permanentky (pro jednotlivce i pro rodiny) jsou k dostání na pokladně nebo v e-shopu VIDA! Hledáte nějaký menší dárek? V e-shopu VIDA! najdete i dárkové poukazy pro jednorázový vstup. www.vida.cz/eshop


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...