SportAnalytik najde dětem ideální sport

Brno, 2. března 2017 - Přestože má pohyb pozitivní vliv na psychické i fyzické zdraví dětí, bývá obtížné je ke sportu přimět. Ideální sport totiž musí děti bavit a zároveň rozvíjet jejich přirozené pohybové vlohy. Pro odhalení toho pravého sportu vznikla metoda SportAnalytik, díky které lze formou jednodenního testování rozpoznat sportovní předpoklady dětí. Už 5. března zavítá tento speciální sportovní den do TJ Tatran v Bohunicích.

software sprot analytik

Zde bude připraveno celkem 8 testovacích stanovišť, díky nimž odborníci doporučí dětem ten nejvhodnější sport. Cílem akce je přinést dětem radost z objeveného sportovního nadání.

„Akce je určena věkové skupině mezi 5 a 15 lety. Během tříhodinového programu děti absolvují test, který se skládá z různých aktivit, přičemž každá z nich testuje jinou fyzickou dovednost,“ vysvětlil Jan Březina z týmu SportAnalytik. Během nedělního dopoledne děti v Bohunicích vyzkouší sprint na 30 metrů, stoj na jedné noze, skok do výšky, sedy-lehy, člunkový běh, hluboký předklon, hod basketbalovým míčem a běh na 800 metrů. Všechny aktivity proběhnou zábavnou a hravou formou v kolektivu, aby se nenudily.

Po absolvování sportovního dne obdrží rodiče zúčastněných dětí profesionálně sestavenou škálu doporučených sportů. Výstupem z celé akce bude vyhodnocení na dvou úrovních. Talent Report určí, jaké fyzické schopnosti jsou silnou a slabou stránkou dítěte díky porovnání s tisícovkami vrstevníků stejného pohlaví a věku. Sport Report pak doporučí vhodné sporty a seřadí pět nejvhodnějších sportovních aktivit včetně kontaktů na nejbližší oddíly dle místa bydliště dítěte. Více na webu sportanalytik.cz


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...