Na Nových sadech vzniklo venkovní basketbalové hřiště pro veřejnost

Brno, 17. srpna 2015 - Sportoviště na Nových sadech, hned za křižovatkou s Hybešovou a Nádražní, je opět v provozu. Sportovní a rekreační areál Kraví hora, což je příspěvková organizace městské části Brno-střed, zde nově otevřelo hřiště na basketbal.

basketbalovy mic

Prázdninová provozní doba je stanovena denně od 15.00 do 21.00 a vstup je zdarma. Sportovci mají k dispozici WC a šatnu. „Od září počítáme s tím, že dopolední kapacitu nabídneme k využití školským zařízením,“ řekl starosta městské části Brno-střed Martin Landa.

Provoz malého sportovního areálu na Nových sadech byl zahájen na podzim roku 2006 a v letní a zimní sezóně zde byl střídavě instalován skatepark a kluziště. „K ukončení činnosti došlo v druhé polovině roku 2013, a to z důvodu převodu pozemků ze statutárního města Brna na společnost Jižní centrum a následně na Brněnské komunikace a.s. Následně jsme dostali opět možnost místo využít,“ přiblížil okolnosti starosta Landa.

„Mobilní kluziště, které bývalo na Nových sadech a jednu zimu také v parku na Moravském náměstí, letos hodláme opět zprovoznit, a to s největší pravděpodobností na koupališti na Kraví hoře. Překážky ze skateparku jsou už poměrně letité, a tudíž velmi opotřebované a jejich oprava by byla nerentabilní. Předpokládáme, že bychom je darovali nějakým nadšencům, kteří by je ještě dokázali využít, a spíše se soustředíme na hledání vhodné lokality pro vybudování skateparku s betonovým povrchem,“ popsal záměry radnice místostarosta Martin Schwab.

Další sportoviště přístupná veřejnosti v centru Brna postupně přibývají. „Nově jsou například k dispozici fitness prvky v čerstvě zrekonstruován Björnsonově sadu a při ulici Zderadova,  dále začne oprava a rozšíření multifunkčních hřišť v přední části areálu koupaliště na Kraví hoře, během letošního roku by také mělo dojít nákladem kolem dvou miliónů korun k obnově herní plochy stávajícího sportoviště na temeni parku Kraví hora,“ upozornila na další nová místa vhodná k rekreačnímu sportování místostarostka městské části Brno-střed Jasna Flamiková.

Během letošního podzimu na území městské části Brno-střed rovněž proběhne několik let připravovaná regenerace sportovních ploch v lokalitách Čechyňská, Vsetínská, Trýbova, Botanická, Rybářská a Vysoká, a to v rámci Integrovaného plánu rozvoje města s většinovým financováním z Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Zdroj: MČ Brno-střed


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...