3 střihy dámských kabátů, se kterými byste měla během nakupování počítat

Podzim už nedočkavě klepe na dveře a je na čase, abychom letní šaty, sukně a plavky schovaly do skříně a začaly se vybavovat na podzimní a následně zimní sezonu. A k tomu jednoznačně patří něco teplejšího než svetřík či mikina. Pokud jste také milovnicí kabátů a chystáte se na koupi nového, pak byste rozhodně měla vzít v potaz tyto střihy.

dámské kabáty

Dlouhý vypasovaný kabát

Dlouhý kabát je elegantní klasika. Skvělé je, že krásně zahřeje většinu vašeho těla. Nemůže se tedy stát, že by se vyhrnul a vám táhlo na záda. Pokud je navíc vypasovaný čili zúžený v oblasti pasu, krásně zvýrazní vaši ženskou postavu a skryje nedostatky. Délku můžete volit ke kolenům či pod kolena, ale k dostání jsou i délky do půl lýtek.

Zapínání bývá buď na knoflíky v jedné nebo dvou řadách, případně na zip. Může být ale také bez zapínání, pouze na zavázání páskem.

Ke kabátu tohoto střihu v klasické černé barvě zvolte ideálně kozačky, ať už vysoké či kotníkové, a kabelku stejné barvy. Skvěle kabát doplníte šátkem či šálou v nějaké výrazné barvě či designu.
Pokud naopak zvolíte kabát ve výstřednějších barvách, ostatní doplňky by měly ladit – tedy volte barvy střídmější či barevně kombinovatelné.

Krátký kabát s páskem

Kabát v délce pod zadek či do půl stehen je další nesmrtelnou klasikou. Ať už vyberete kabát se zapínáním na knoflíky, nebo na zip, doplňte ho páskem. Uvidíte, co to udělá s jeho střihem a optickým tvarem vaší postavy. Když si dáte pozor, aby vás příliš neobepínal v oblasti zadku a stehen, ale naopak bude v této oblasti volnější, bude vaše postava působit štíhlejší a více žensky.
Barevně opět můžete volit klasiku jako je černá, hnědá, šedá či ecru, nebo také výraznější barvy jako červená či hořčicová.

Ke kabátu si můžete obléct slim džíny či jiné kalhoty podobného střihu, ale i sukni či šaty. Na nohy opět nejlépe vysoké či kotníkové kozačky, ale klidně nahoďte i tenisky. Celkový outfit dolaďte kabelkou, šátkem a třeba čepicí či rukavicemi v dobře padnoucích barvách.

Jaká barva kabátu by se vám nejvíce líbila, se můžete podívat sem.

Kabát s kapucí

Pokud ráda kombinujete elegantní střih a moderní design, klasiku s módními prvky, pak zkuste zauvažovat o kabátu s kapucí. To je totiž přesně ta kombinace nesmrtelné elegance s moderní dobou a stylem oblékání.

Kapuce může být jak na krátkém, tak i na dlouhém kabátu. Rozhodně nijak neruší ani nerozbíjí celkový dojem a jen podtrhuje styl moderní elegantní ženy. Navíc je kapuce velmi praktická. Díky ní vám totiž nepotáhne za krk a můžete se pod ní skrýt v případě deště či sněžení.

Stejně jako u obou předchozích střihů, i zde můžete vybírat z velké palety barev a celkových designů. Pokud chcete dát modernímu modelu nádech klasiky, volte barvy jako je černá, šedá nebo tmavě modrá. Máte-li ale na tomto střihu raději právě tu moderní část svého já, klidně se odvažte a pořiďte si kabát s kapucí v barvě červené, bílé, hořčicové nebo třeba růžové.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...