Už víte, co budete dělat po maturitě? Zkuste pomaturitní studium jazyků

Maturita je velký krok v životě každého studenta. Pokud tato zkouška dospělosti čeká letos i vás, určitě už přemýšlíte, co budete dělat, až to budete mít vše úspěšně za sebou. Půjdete rovnou pracovat, odjedete do zahraniční nebo se vidíte na vysoké škole? Možností před vámi leží velká spousta.

pomaturitni studium

Pokud ještě nemáte úplně jasno nebo si chcete ještě chvíli užít studentského života, měli byste do výběru zahrnout i pomaturitní studium jazyků. Co to obnáší a jaké výhody můžete získat? To si přečtěte v dnešním článku.

studium2

Co je pomaturitní studium

V jednoletém pomaturitním kurzu jazyka se studenti učí každý pracovní den čtyři vyučovací hodiny. Jde tedy o opravdu intenzivní studium, díky kterému studenti podle našich zkušeností dosahují největších pokroků na poli jazykových kurzů.

Procvičujete všechny stránky jazyka a na konci školního roku můžete složit státní jazykovou zkoušku, nebo se přihlásit na Cambridge English. Tento kurz proto představuje ideální příležitost, jak se v jazyce opravdu efektivně zlepšit a k tomu si stále užívat studentského života!

Jazykové školy nabízejí také různé další výhody. V Jazykové škole PELICAN k pomaturitnímu studiu dostanete také kurz druhého jazyka zadarmo! Jednou týdně se tak můžete učit španělsky, rusky, německy nebo i japonsky. Navíc si do kurzu můžete nově také přivést kamaráda nebo příbuzného.

Studentské výhody zahrnuty

Studenti pomaturitního jazykového studia mají ze zákona nárok na status studenta. Co to v praxi znamená? Máte mimo jiné zlevněné jízdné, úlevy na daních nebo státní sociální podporu. Ve škole také dostanete kartičku ISIC, se kterou máte spoustu dalších výhod.

Je však důležité si pohlídat podmínky – nárok na status studenta máte pouze tehdy, když nastoupíte do pomaturitního studia ve školní rok bezprostředně následujícím po maturitní zkoušce.

Přihlaste se dřív a zaplaťte méně

Jazykové škole začínají na jaře nabírat studenty na nový školní rok a díky tomu už si můžete začít vybírat. Základem je najít si co nejvíce informací. Nebojte se proto do škol psát a ptát se na vše, co vás zajímá.

Dívejte se také na ceny. Obecně platí, že čím dřív se přihlásíte, tím méně zaplatíte. Když využijete first minute ceny a můžete studovat v pomaturitním studiu i o několik tisíc levněji. Proto s přihláškou neotálejte a zajistěte si své místo ve třídě. Hlavním jazykem je angličtina, ale poptejte se i na další jazyky jako je němčina nebo španělština.

studium3

Pomaturitní studium jazyka je zkrátka ideální příležitost, jak si posunout své jazykové znalosti na vyšší úroveň a zároveň si prodloužit studentská léta. Jestli máte jakékoliv otázky, napište nebo zavolejte do Jazykové školy PELICAN, kde vám na vše rádi odpovíme. Investujte do budoucnosti a vsaďte na jazyky!


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...