Jak se vypořádat se zarůstajícími chloupky?

Se zarůstajícími chloupky nebo vousy se snad v životě už setkal každý. Kromě toho, že prvním krokem k předcházení zarůstání je najít správný způsob holení nebo epilace, tak je potřeba se o pokožku starat. Jak zarůstání chloupků zabránit a jak zarostlý chloupek odstranit, když se i přesto ukáže?

Holeni250

Stačí, když je chloupek pod vrstvou pokožky a nedostane se správně na její povrch, a je na světě problém jménem zarostlý chloupek. V místě se vytvoří nepříjemný zánět, zarudnutí a Vy musíte bojovat s tím, abyste chloupek dostali ven a zbavili se zánětu.

Jak zarůstání předcházet?

peeling250Protože je stále nejčastější metodou odstraňování chloupků a vousů holení, zaměříme se na to, jak se bránit zarůstání v případě používání holicích strojků. Několik základních pravidel je používat vždy ostrou žiletku, kterou je nejlepší po každém použití dezinfikovat. Dobré je dezinfikovat i oholená místa se sklonem k zarůstání. U mužských vousů je to oblast krku, u žen pak oblast bikin. Nemusíte shánět žádnou speciální dezinfekci, stačí použít 3% peroxid, případně vodu po holení, ale použít se dá například i čistící pleťová voda.

Co víc můžete udělat, aby Vám chloupky nebo vousy nezarůstaly? Ideální je pokožku na depilaci připravit. Je dobré se holit až na konci sprchy nebo koupele, protože teplá voda změkčí chloupky a půjdou snáz oholit. Chloupky můžete změkčit také použitím gelu na holení, nebo běžného vlasového kondicionéru.

Dalším krokem, jak předejít zarůstajícím chloupkům, je provádět pravidelný peeling. Buď peelingovým kartáčkem na obličej , nebo tělo, podle oblasti použití, anebo alespoň speciální peelingovým gelem. Pomocí peelingu odstraníte odumřelé buňky pokožky, pod které chloupky nejčastěji zarůstají.

Dělám vše, ale chloupky pořád zarůstají

I přesto, že budete dělat vše proto, aby chloupky a vousy nezarůstaly, tak se může sem tam nějaký objevit. Nejdůležitější v tu chvíli je, abyste chloupek šetrně odstranili a zbavili se zánětu. V případě vousů je potřeba vous pouze vysvobodit zpod kůže. Vousy zásadně netrhejte. V případě chloupků na těle chloupek opatrně pomocí pinzety vytrhněte. Všechny nástroje, které budete používat, i místo zarostlého chloupku vždy vydezinfikujte. Místo vytržení chloupku pak ošetřete také dětským olejem nebo zásypem.

holeni

V boji je důležitá trpělivost

Už je jasné, že proti problému se zarůstajícími chloupky se dá bojovat, i když to někdy může být složitější, než si myslíte. Pokud se Vám po všech radách nedaří se zarostlým chloupkům vyhnout, můžete v konečném důsledku vsadit na laser, který odstraní chloupky včetně kořínků a vyřeší tak navždy Váš problém.

Autor: www.holime.cz


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...