Vláda schválila návrh na jmenování profesorů

Praha, 11. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Návrh na udělení profesorských titulů celkem 75 akademickým pracovníkům na svém středečním zasedání posoudil kabinet premiéra Petra Nečase (ODS), uvedl zdroj obeznámený s jednáním. Z materiálu vyplývá, že mezi navrhovanými profesory je 18 žen a věkový průměr kandidátů je 51 let.

ruce1-MU-250

Udělení titulu profesor se týká akademických pracovníků celkem 19 českých vysokých škol.

Nejvíce nominací, 21, se týká Univerzity Karlovy v Praze, dalších osm profesorských titulů by mělo být uděleno pedagogům z Masarykovy univerzity v Brně i z Vysokého učení technického v Brně a dalších pět navrhovaných působí na České zemědělské univerzitě v Praze. Univerzita Palackého v Olomouci by v budoucnu měla být bohatší o celkem šest profesorů.

Jak vyplývá z předlohy, navrhovaní by měli být oficiálně jmenovaní v následujících dvou měsících. "Volné termíny pro slavnostní akt jmenování jsou v Karolinu předběžně zajištěné v následujících termínech: 21. 2., 28. 2., 1. 3. a 8. 3. 2012. Po předání návrhů Kanceláři prezidenta republiky bude termín jmenování potvrzen," upřesňuje ministerstvo.

Profesory v určitých oborech jmenuje podle zákona o vysokých školách prezident republiky na návrh vědecké nebo umělecké rady vysoké školy podaný prostřednictvím ministra školství.

V souladu s ústavou musí rozhodnutí o jmenování spolu s prezidentem posvětit i předseda vlády.

Petra Hrubá

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...