Muzeum města Brna - krátkodobé výstavy, leden 2020

Karla Hanušová: Zem za zavřenýma očima
Host: Alois Mikulka
MuMB Klara-Hanusova-coverZimní výstavy na hradě Špilberku jsou již tradičně věnovány umělcům, jejichž tvorba cílí na děti. Tentokrát představíme dílo paní Karly Hanušové. Tato brněnská výtvarnice ve své tvorbě slučuje umění obrazu i slova. Píše povídky i beletrii, sama tvoří trikové animované filmy, jejichž výtvarnost odkazuje k dílu Jana Švankmajera či Karla Zemana, k tomu vytváří obrazy, kresby a koláže. Hostem výstavy bude ilustrátor, sochař a tvůrce pohádek Alois Mikulka. Propojí se tím dva světy, tak blízké, a přitom zcela originální.
21. 11. 2019 – 2. 2. 2020
Hrad Špilberk

Otevírací doba: úterý – neděle od 9 do 17 hodin

 

Kopp/Kállay/Italy

o

Pavel Kopp a Karol Kállay – dva fotografové, které spojil zájem o Itálii. Oba ji zachytili hledáčkem legendárních fotoaparátů LEICA ve druhé polovině minulého století, a to ve stylu street photography. Jejich nestárnoucí záběry věčně živého jeviště italských ulic jsou vyznáním lásky k této kolébce evropské kultury.

29. 1. – 1. 3. 2020

Hrad Špilberk
Otevírací doba: úterý – neděle od 9 do 17 hodin

 

 

 

VILLA TUGENDHAT
Černopolní 45, 613 00 Brno

pokladna tel.: +420 515 511 015
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.tugendhat.eu

MUMB tugendhat
Otevírací doba březen – říjen 2020: úterý – neděle od 10.00 do 18.00 (poslední vstup 17.30). Předchozí rezervace nutná.
Otevírací doba leden, únor, listopad, prosinec 2020: úterý – neděle od 9.00 do 17.00 (poslední vstup 16.30). Předchozí rezervace nutná.
Zahrada je přístupná v otevírací dobu podle povětrnostních podmínek bez předchozí rezervace.

 

 

Pieces of Mies. Reunion. Ludwig Mies van der Rohe: Vila Tugendhat a Pavilon Barcelona

m pic3777Památky UNESCO jsou svého druhu fetišem. Stejně tak instantní fotografie. Dlouholetý fotograf vily Tugendhat David Židlický tyto dva aspekty propojuje ve svých unikátních velkoformátových instantních fotografiích z Brna a Barcelony, které vznikly v průběhu letošního roku. Vytvořená díla však nejsou „fetišem na druhou“, ale snahou uchopit notoricky známé prostory technickým postupem, který co možná nejdokonaleji zpřítomňuje atmosféru místa v konkrétní chvíli, tedy ono pověstné fotografické tady a teď.
30. 12. 2019 – 29. 2. 2020

 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...