Na Tmavomodrém festivalu vystoupí i Lenka Dusilová

Brno, 10. května 2022 – Již od roku 1989 boří neviditelnou bariéru mezi světem vidících a zrakově handicapovaných Tmavomodrý festival. Letošní 32. ročník se odehraje v termínu 12.–14. května. Speciálním hostem dne pro veřejnost, který proběhne v pátek 13. května, bude zpěvačka Lenka Dusilová a zpěvák a hudebník Mário Bihári.

koncert publikum stage mikrofon

„Tmavomodrý festival má dvě roviny – tou první je setkávání mládeže a dětí se zrakovým handicapem. Je to bezpečný prostor, kde se mohou vzdělávat, sdílet své zkušenosti a navzájem se poznávat. Akce sbližuje lidi řešící podobné životní situace a prohlubuje jejich přátelství. Ale je také jedinečnou příležitostí, aby do jejich „tmavomodrého” světa mohla proniknout širší veřejnost,” říká Markéta Vaňková, primátorka statutárního města Brna, která poskytla festivalu svou záštitu.

Den pro veřejnost se bude konat v pátek 13. května v sadech Národního odboje. „Letos se můžete těšit na bohatý hudební program a pestrý výběr vystoupení nevidomých umělců. Vrcholem pak bude společný koncert nevidomých dětí, na kterém vystoupí také zpěvačka Lenka Dusilová a Mário Bihári, slovenský zpěvák, klarinetista, akordeonista a klavírista. Přijďte sdílet radost a emoce, které mladí vystupující prožívají na pódiu,” zve na koncert Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO, které je pořadatelem festivalu. Pro účastníky festivalu je po všechny tři dny připraven bohatý program na míru. Jeho součástí jsou divadelní i hudební workshopy, koncert kapely Utebe či zpívánky s klavíristou Zdeňkem Králem.

Páteční program pro veřejnost proběhne v příjemném parku sady Národního odboje u restaurace Šelepka, který je ideálním prostředím pro děti a díky blízkému občerstvení i pro jejich rodiče. V případě špatného počasí se akce přesune přímo do restaurace Šelepka.

Festival založila v roce 1989 brněnská oční lékařka Zdenka Kafková, od začátku našla podporu v TIC BRNO, které se od té doby ujalo jeho organizace.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...