Kytaristé ze Stuttgartu míří do Brna

Brno, 22. března 2014 - V rámci 25. výročí partnerství měst Brna a německého Stuttgartu pořádá Turistické informační centrum města Brna společně s Českou kytarovou společností velkolepý koncert kytarového orchestru města Stuttgart. Koncert se odehraje v Rytířském sále Nové radnice ve čtvrtek 27. března v 19 hodin.

koncert kytaristi brno stuttgart

Orchestr Guitarreando vznikl před 10 lety na Stuttgartské střední hudební škole. V současnosti patří tento dvacetisedmičlenný soubor ke špičkovým evropským orchestrům svého druhu. Skladby autorů G. F. Händela, A. Yorka, A. Montese, E. Márqueze a dalších, které zazní v Brně, nedávno prezentovali s velkým ohlasem publika i na svém turné po USA a zajisté nadmíru potěší všechny fajnšmekry. Orchestr během své existence obdržel řadu ocenění, mezi jinými i 1. cenu v Soutěži kytarových orchestrů organizované Německou hudební radou.

Návštěva brněnského koncertu kytarového orchestru Guitarreando je bezpochybně zárukou nevšedního hudebního zážitku. Bližší informace naleznete na webových stránkách kultura-brno.cz.

Zdroj a foto: TICmB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...