Vocal Fest Brno představí lidský hlas ve všech podobách

Brno, 12. listopadu 2013 - Ve dnech 12.–14. listopadu se v Dělnickém domě uskuteční již čtvrtý ročník festivalu Vocal Fest Brno. Jeho mottem je „Folklór – základ tradice, zdroj inspirace a způsob vyjádření“. Cílem letošního ročníku bude především vyzvednout důležitost folklórního hudebního odkazu jako pevného základu národního vědomí v globalizujícím se světě.

Vocal fest brno

Festival představí nejrůznější podoby vokálního umění, které má ve městě Brně a jeho okolí dlouhou tradici a nabídne jedinečnou příležitost poznat lidský hlas v jeho nejrůznějších podobách.

Na festivalu vystoupí Musica Bohemica – soubor s věhlasným jménem a jedinečnou osobností v čele s Jaroslavem Krčkem – a Horňácký mužský sbor z Velké nad Veličkou. Opět se představí i mužské vokální kvarteto Q VOX s programem Kvítí milodějné. Spolu s nimi vystoupí i pěvecký soubor Kmotřičky. Festival bude doprovázet výstava žáků Základní umělecké školy PhDr. Zbyňka Mrkose, která představí výtvarný cyklus „Květomluva“ inspirovaný symbolikou květin i letošním programem vokálního kvarteta Q VOX „Kvítí milodějné“.

(red), foto: archiv organizátorů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...