TIC pořádá prodejní výstavu panenek Moravského Slovácka

Brno, 2. listopadu 2012 – Panenky v ručně šitých krojích z různých oblastí Moravského Slovácka můžete obdivovat a třeba i zakoupit na prodejní výstavě panenek v informačních centrech Turistického informačního centra města Brna na Radnické 2 a Kapucínském náměstí 5 od 25. října do 31. prosince 2012.

panenky

Všichni, kdo mají rádi lidové umění, by si tuto malou prodejní výstavu, připomínající lidové bohatství a dědictví po našich předcích, neměli nechat ujít. Vystavených je 18 čtyřiceticentimetrových panenek s porcelánovými hlavičkami. Všechny panenky pocházejí z dílny paní Anežky Dekanové a jsou oblečeny v ručně šitém a ručně vyšívaném kroji z různých oblastí Moravského Slovácka. Seznámíte se s krásou lidových krojů ze Svatobořic, Rohatce, Podluží, Strážnice, Blatnice, Želetic, Ždánic, Nenkovic, Kyjova, Čejkovic, Stavěšic, Mistřína či Petrova. Vyrobit celý kroj včetně všech doplňků a čižem trvá jejich autorce Anežce Dekanové přibližně 50 hodin.

Otevřeno:

Informační centrum Radnická 2, Brno

pondělí – pátek 8.00 – 18.00

sobota 9.00 – 17.00

neděle 9.00 – 15.00

Informační centrum Kapucínské nám. 5, Brno

pondělí zavřeno

úterý – pátek 9.30 – 18.00

sobota, neděle 9.00 – 17.00

(red), foto: archiv TICmB


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...