V Knihovně Jiřího Mahena v Brně proběhne výstava o Benediktu XVI.

Není to tak dávno, kdy papež Benedikt XVI. zavítal do Brna. Jeho návštěva patří mezi jednu z nejvýznamnějších událostí v dějinách města a právě o ní chce vydat svědectví nová retrospektivní výstava, kterou připravilo město Brno ve spolupráci s Jihomoravským krajem a Biskupstvím brněnským. Výstava je koncipována architektem areálu mše Markem Štěpánem ve dvoraně Knihovny Jiřího Mahena v Brně a bude zaměřena především na fotografie, obrázky či vizuální vjemy. Výstavu zahájí brněnský primátor Roman Onderka.
Budou zde prezentovány velké fotografie, obrázky a videosekvence týkající se osoby Benedikta XVI., přípravy a organizace návštěvy, koncepce a architektury areálu i vlastní mše. Nebudou chybět ani liturgické předměty, které byly použity při mši či předměty, které byly speciálně pro tuto příležitost vyrobeny. Termín výstavy se záměrně kryje s postní dobou – začíná před popeleční středou a končí po Velikonocích. Výstava potrvá do 10. dubna.

madona.gif

 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...