Sbor z Winchesterské katedrály vystoupí v Brně a v Praze

Brno, 18. března 2011 (MEDIAFAX) - Mezinárodně proslulý sbor z Winchesterské katedrály ve Velké Británii představí 2. dubna v Brně speciální program pro postní dobu a 4. dubna v Praze zazní hudba určená pro slavnostní události. V pátek o tom informovala Dita Křížová ze společnosti Best Communications.

sbor_z_Winchestrske_katedraly250

Na koncertě v Brně, který se bude konat ve starobrněnském klášteře, uslyší hosté melodie od Sebastiana Bacha, Williama Bryda a Henryho Purcella. Koncert v Praze se bude konat v katedrále sv. Víta, kde návštěvníci uslyší hudbu z období vlády královny Alžběty I. a skladby od varhaníků Westminsterského opatství Henryho Purcella a Johna Blowa. Dále zazní hudba používaná při korunovacích ve Velké Británii.

Katedrální sbor složený z chlapců a mužů představuje tradici zpěvu sahající ve Winchesteru tisíce let do minulosti, která zároveň čerpá z historie duchovní hudby ve Velké Británii.

Sbor, který zpívá ve školním období osm bohoslužeb týdně, je jedním z předních britských katedrálních sborů. V posledních letech sbor například vystupoval v Německu, Francii, Itálii nebo Spojených státech amerických. Mladí choralisté se vzdělávají na Pilgrims´School v blízkosti Winchesterské katedrály a jejich koncerty živě nahrává BBC.

"Choralisté Winchesterské katedrály mají bohatou hudební historii a jsme rádi, že nyní můžeme vystoupit v České republice. Doufáme, že hosté budou povzneseni vystoupením těchto talentovaných zpěváků, kteří zazpívají ve dvou nejkrásnějších kostelech střední Evropy," uvedl hudební ředitel sboru Andrew Lumsden.

Katerina Vlasáková

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...