Výstava ukazuje vzácné předměty z Hirošimy

O vážných problémech současnosti se diskutovalo na letošním ročníku konference Forum 2000. Při její příležitosti se v Praze a Brně koná výstava Hirošima – Nagasaki 1945–2010. Brněnskou výstavu lze navštívit v kapli Paláce šlechtičen do 13. listopadu.
Expozice zahrnuje patnáct panelů, které slovem a obrazem popisují ničivé účinky tepelného záření, škody způsobené atomovým výbuchem nebo následnými požáry, ale i poranění způsobená tlakovou vlnou či popáleniny. Hlavním tahákem výstavy však jsou intenzivním teplem roztavená střešní taška, miska a karafa na saké, obě nalezené v sutinách jednoho z domů. Všechny předměty zapůjčilo Hiroshima Peace Memorial Museum.

Hirosima_1.JPG

 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...