Letní kino Na Dobráku uvedlo 68 filmů

V areálu koupaliště v Dobrovského ulici v Brně – Králově Poli provozovalo během prázdnin Brněnské kulturní centrum letní kino pod názvem RWE Letní kino Na Dobráku. Celkem se uskutečnilo 68 projekcí 68 různých filmů. Tyto projekce navštívilo 4402 diváků, průměrná návštěvnost na jedno představení tak činila 65 diváků.
Největší zájem měli návštěvníci o promítání filmu Ženy v pokušení, které navštívilo 327 diváků. Podobně téměř tři stovky diváků zaujala novinka Jana Svěráka Kuky se vrací.
Promítání bylo doplněno doprovodnými akcemi – v rámci programu vystoupily skupiny Kumbalu, Budoár staré dámy, Nuck Chorris Gang a Lesní zvěř, dále mohli návštěvníci před projekcí filmu vidět představení divadel Prkno, P.U.D. a zábavná pásma NaMikrofon Off Road. K tanci divákům, kteří zůstali po projekci, hrál DJ Dan Keschen.
Veškeré projekce probíhaly z 35 mm filmových kopií.
Program, jenž sestával převážně z distribučních titulů, byl doplněn o několik unikátních projekcí, ať už to bylo promítnutí němého filmu z roku 1920 Kabinet doktora Caligariho, k němuž zajistila expresivní živý hudební doprovod skupina DVA, či česká předpremiéra dokumentu o skupině The Doors When You Are Strange, kterou uvedlo RWE LK Na Dobráku jako první biograf v zemi. Uvedeny byly také dva rané filmy Tomáše Vorla Kouř a Pražská pětka, které nejsou v běžné distribuci.
Kulturním doplňkem RWE Letního kina na Dobráku se stal Letní filmový den s Jihomoravskou plynárenskou, který se konal 17. července na centrálním brněnském náměstí Svobody. Ve dni plném filmových soutěží pro děti i dospělé vystoupil Václav Neckář se skupinou Bacily, Četníci na cestách Zdeněk Junák a Richard Pardus a další.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...