Moravská galerie připravila muzejní noc

Moravská galerie v Brně připravila podzimní variantu úspěšné květnové muzejní noci. V pátek 18. září se zájemcům zdarma po setmění otevřou brány všech tří výstavních budov Moravské galerie – Pražákův palác, Uměleckoprůmyslové muzeum a Místodržitelský palác. Pro návštěvníky v nich bude od 19 hodin připraven bohatý kulturní program, doplněný tentokrát, díky komornější atmosféře akce, dokonce o možnost nahlédnout do zákulisí galerie. Odtud si zájemci odnesou například cenné rady restaurátorů galerie, jak doma postupovat při péči o své umělecké předměty. Výstavy a stálé expozice nabídnou širokou škálu umění od starého po nejsoučasnější, restaurátoři ukážou, jak o obrazy, sochy a užité umění pečovat, připraveny jsou oblíbené výtvarné dílny a knihkupectví Moravské galerie nabídnou slevy na vybrané publikace. Vyvrcholením večera bude vystoupení legendární kapely Tony Ducháček & Garage na nádvoří Místodržitelského paláce, kde bude pro příchozí připraveno také občerstvení.
Podobnou akci pořádá Moravská galerie již počtvrté. V roce 2006 se konala první Brněnská bienálová noc, kterou v letech, kdy v Moravské galerii neprobíhá Mezinárodní přehlídka grafického designu, střídá právě Noc v galerii. Akce je součástí Dnů evropského dědictví.
Více na www.moravska-galerie.cz/cs/tiskovy-servis/noc-v-galerii.

galerie2_1.JPG

 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...