Ženě z Brna bylo zle z alkoholu, policie jí naměřila téměř 6,5 promile

Brno, 14. září 2012 (MEDIAFAX) - Policie prověřovala v pátek nad ránem možnou otravu metanolem u jednadvacetileté ženy v Brně, která si stěžovala na poruchy zraku. Laboratoř vyloučila spojitost s methanolem, dotyčná nadýchala skoro 6,5 promile, řekla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

alkohol-panak-ciry

Oznamovatelka zavolala na policii okolo třetí hodiny ranní, že ji napadá přítel. "Hlídka zjistila, že nic takové se nestalo. Žena byla pouze silně opilá a uvedla, že je jí špatně a zkresleně vidí," uvedla Vedrová.

Vzhledem k nedopité vodce na stole policie zajistila vzorek. Žena putovala do nemocnice. "Rozbor v laboratoři vyloučil obsah metylalkoholu. Vzhledem k tomu, že dechová zkouška prokázala 6,43 promile, je příčina rozostřeného vidění a zdravotních problémů zcela jasná," dodala Vedrová s tím, že žena se stala rekordmankou v letošním žebříčku nejvyššího promile v dechu.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...