Hudební lahůdky - květen 2018

el.: +420 606 222 416
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
web: www.hudebnilahudky.cz
facebook: https://www.facebook.com/hudebnilahudky

Hudební lahůdky, z.s., je profesionálním uskupením lidí, kteří spojili své síly za účelem obohacení kulturní nabídky v České republice především v oblasti staré hudby. Jsou mezi námi jak hudebníci věnující se staré hudbě na profesionální úrovni, tak hudební pedagogové a také lidé, kteří mají starou hudbu rádi a buďto ji aktivně provozují nebo jsou aktivními a zaujatými posluchači a chtějí pomáhat při realizaci skvělých hudebních zážitků. Cílem činnosti spolku je seznamování veřejnosti s hudební historií prostřednictvím koncertů, workshopů a dětských pořadů specializovaných zejména na starou hudbu a její historicky poučenou interpretaci. Mezi hlavními projekty HUDEBNÍCH LAHŮDEK je třeba zmínit zejména stejnojmenný cyklus koncertů staré hudby, divadelní, taneční a operní produkce (např. Didone abbandonata, E. M. – Slzy Eliny Makropulos), Letní festival staré hudby, edukační koncerty pro děti (Hudební bonbónky), mistrovské kurzy, workshopy, doprovodné akce k výstavám s hudební tematikou a nejrůznější popularizační akce pro veřejnost.

Stará hudba pro mladé posluchače
Orlovna, Mendlovo náměstí 2a, Brno
10. 05. 2018 v 8.30 a v10.15
11. 05. 2018 v 8.30 a v10.15

hudebni lahudkyFlétnista Jan a loutnista Jan dětem zábavnou formou představují své nástroje a hudbu renesance a baroka. Děti se aktivně zapojují do soutěží, tance a muzicírování. Díky obrazovým projekcím se přenášejí napříč různými prostředími, kde hudba v dávných časech zněla.

Pro třídní kolektivy MŠ, ZŠ a gymnázií (děti ve věku 5–12 let). Rezervace nutná.

 


 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...