Napsat e-mail Tisk

Řízená degustace vín - Vinařství Volařík

Akce Upravit akci

Název akce:
Řízená degustace vín - Vinařství Volařík
Datum konání:
17.05.2023
Místo konání:
Brno, Vinotéka U Tří knížat

Popis akce

Vážení zákazníci, obchodní přátelé, přátelé a hlavně milovníci kvalitního vína,
dovolujeme si Vás pozvat na degustaci vín

VINAŘSTVÍ VOLAŘÍK, MIKULOV
která se bude konat VE STŘEDU 17. května 2023 od 18,00 hodin
v HISTORICKÝCH PROSTORÁCH centra Brna
VINOTÉKA U TŘÍ KNÍŽAT na ulici JÁNSKÁ 12

Vstupné na řízenou ochutnávku je 350,-- Kč
a v ceně vstupného je zahrnuta ochutnávka 10 vzorků vín s odborným výkladem Ing. Filipa Koska - sommeliera a obchodního zástupce vinařství.
Chybět nebude jako vždy malé občerstvení v příjemném prostředí a v neposlední řadě nezapomenutelný zážitek.

Na této akci budete mít možnost ochutnat vína z produkce

VINAŘSTVÍ VOLAŘÍK, MIKULOV

Cit pro dobré víno je Mikulovsku vlastní, získat jej ovšem trvá někdy celé generace a stojí mnoho úsilí a odříkání. V rodině Volaříků poctivě pěstují lásku k vínu od druhé světové války, kdy se zakladatel rodinné tradice, Leopold Volařík, naučil vinohradnickému a vinařskému umění od německých starousedlíků.
Rozvoj vinařské tradice přerušila násilná kolektivizace a návrat k vinařství byl možný až po revoluci v roce 1989, kdy v restitucích byly postupně vraceny vinice původním majitelům.

Zakladatelem Vinařství Volařík, které vstoupilo na trh pod tímto označením v roce 2007, je Ing. Miroslav Volařík. Vinařství nyní obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic, z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Vyrábí přívlastková, zejména bílá, vína.
Při pěstování klade důraz na kvalitu hroznů, terroir, šetrný přístup k hroznům i vinicím a při zpracování využívá nejnovější technologie a poznatky.

Vinařství klade při pěstování velký význam na polohu vinice a vytváří vlastní terroirovou řadu vín – spojení nejprestižnějších viničních tratí s nejvhodnější odrůdou. Výsledná vína pak nabízí neopakovatelnou symfonii barvy, vůně a chuti.
Vinařství je od roku 2011 členem Aliance vinařů V8 – vinařství, jež se spojila s cílem společné podpory výroby a propagace kvalitních moravských vín.

Pílí, učenlivostí, pokorou, výběrem skvělých odborníků a neutuchající láskou k vínu se Vinařství Volařík dokázalo v krátké době prosadit mezi producenty nejkvalitnějšího vína v České republice a sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích. Mezi nejprestižnější ocenění v České republice patří Champion Valtických vinných trhů, Král vín a Vinař roku – všechna tato ocenění
získalo vinařství v roce 2011. Nejvýznamnějším oceněním pro rok 2012 je Champion Jarovín Rosé, Král vín (již potřetí v řadě) a Šampion Mikulovské vinařské podoblasti v Národní soutěži vín ČR. Vinařství je zakládajícím členem VOC Mikulov.

„Víno je náš život. Naučili jsme se rozeznávat jedinečnou povahu každé odrůdy a starostlivě ji respektovat v každém kroku pěstování i zpracování. Jedinou opravdovou hodnotou je pro nás kvalita bez kompromisů.“

Po skončení degustace budete mít možnost si nakoupit, popřípadě objednat vína z tohoto vinařství za speciální degustační ceny se slevou 20% z běžných maloobchodních cen.

Závazné potvrzení Vaší účasti zasílejte na e-mail:
vinotekautriknizat(@)gmail.com
nebo telefonicky na čísle
+420 733 122 317
případně se můžete zastavit a rezervaci provést osobně ve vinotéce.

!!! (kvůli omezené kapacitě vinotéky je rezervace nutná) !!!

O aktuálním stavu volných míst a seznamu vzorků se můžete
informovat na našich webových stránkách
https://u3k.cz/category/rizene-degustace/

Pevně věříme že si najdete čas na příjemně strávený večer spojený s řízenou degustací skvělých vín.



Těšíme se na shledání s Vámi.
Organizátor:
Vinotéka U Tří knížat
WWW stránka:
www.vinotekautriknizat.cz

Kontakt:
Pavel Nešpůrek
Kontaktní telefon:
+420 733 122 317
Kontaktní e-mail:
vinotekautriknizat@gmail.com

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...