Brno bude začátkem října hostit konferenci INTERCLEAN

Brno, 26. září 2023 – Ve čtvrtek 5. října se v OREA Congress Hotelu Brno uskuteční 26. ročník konference INTERCLEAN. Jde o jedinou událost svého druhu v Česku určenou pro profesionály z oboru textilní péče. Tento rok si organizátoři pro návštěvníky mimo jiné připravili studii o porovnání uhlíkové stopy průmyslového a domácího praní, debatu o vztazích na pracovišti či politický Stand Up. Akci pořádá Asociace prádelen a čistíren České republiky (APAČ).

laundry

Konference INTERCLEAN nabízející platformu pro setkání profesionálů z oboru textilní péče se po roce vrací do Brna. Účastníky letošního ročníku přivítá ve čtvrtek 5. října OREA Congress Hotel, který událost dříve ještě pod svým starým jménem Voroněž hostil. „INTERCLEAN a Voroněž mají společnou historii. Konference se v minulosti pravidelně konala právě tam. Naposledy to bylo v roce 2015,“ uvádí Jana Puškáčová, prezidentka Asociace prádelen a čistíren ČR.

Letošní program skýtá prostor pro technologické novinky ze světa profesionálního praní a čištění, zábavu i přednášky. „Každoročně si necháváme vypracovat průzkum trhu praní a čištění prádla, letos padla volba na porovnání uhlíkové stopy průmyslového a domácího praní. Studii zpracovali odborníci z Fakulty strojního inženýrství VUT Brno,“ představuje téma jedné z nich Monika Býmová, výkonná ředitelka Asociace.

Mezi přednášejícími vystoupí i viceprezident Hospodářské komory Tomáš Prouza, který mimo jiné zhodnotí poločas vlády Petra Fialy. Prostor dostane rovněž diskuze o vztazích na pracovišti s ředitelem kláštera v Želivě Davidem Palušákem. Evropské oborové trendy a novinky přiblíží účastníkům konference členka předsednictva Asociace Nikola Kašparová.

Na akci se představí rovněž dvanáct dodavatelských firem, mezi nimi i společnost Christeyns, jež v rámci konference plánuje prezentovat moderní koncepty zajišťující úspornější praní. „Jedním z nejaktuálnějších nástrojů je systém ozonového praní ve studené vodě Rapid-O, který nejenže nevyžaduje téměř žádné energie, ale navíc dokáže dramaticky zefektivnit provoz prádelny,“ nastiňuje Ondřej Kopka, ředitel prádelenské divize Christeyns.

Konferencí návštěvníky provede televizní a rozhlasový moderátor Ondřej Blaho. Na večerní tombolu jej doplní herec Zdeněk Godla. K tanci zahraje brněnský DJ Silent. Součástí zábavného programu bude také módní přehlídka Střední uměleckoprůmyslové školy Helenín, jejíž studenti navrhli a vyrobili modely z vyřazených oděvů z prádelen a čistíren.

Foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Červen 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF