RHK Brno ocenila 12 nejúspěšnějších malých a středních firem regionu

Brno, 28. listopadu 2017 - Regionální hospodářská komora Brno vybrala 12 nejúspěšnějších malých a středních firem regionu. Absolutním vítězem se stala společnost Holek Production, která vyrábí zařízení pro šití, úpravu a údržbu oděvů v domácnosti. Mezi oceněnými se poprvé v historii na 7. pozici umístilo vydavatelství a tiskárna CCB, mimo jiné vydavatel odborných časopisů či webu iBrno.cz.

Ruka podana

Odborníci ve 13. ročníku soutěže TOP MSP 2017 hodnotili například bonitu firem, jejich finanční zdraví a další odborné kategorie. Vítěze vyhlásili 23. listopadu v Brně.

Soutěž TOP MSP 2017 je určena malým a středním firmám, které by v ostatních vyhlašovaných soutěžích jen stěží uspěly v konkurenci velkých společností. „V letošním roce bylo nominováno 303 firem. RHK Brno nominuje všechny své členské malé a střední firmy, k dalším nominacím pak byla vyzvána veřejnost prostřednictvím webu komory,“ uvedl ředitel Regionální hospodářské komory Brno Čeněk Absolon.

Po veřejném hlasování v soutěži bylo sestaveno pořadí 50 firem s nejvyšším počtem hlasů. Celkové výsledky soutěže byly stanoveny dle hodnocení v následujících kritériích: veřejné hlasování, bonita firmy, hodnocení dynamiky růstu firem, finančního zdraví firem a využití potenciálu zaměstnanců firmy. Po součtu pořadí za jednotlivá kritéria vzniklo konečné pořadí. „V letošním roce bylo oceněno místo deseti celkem dvanáct firem, jelikož se na dvou místech v první desítce umístily vždy dvě společnosti se stejným počtem bodů,“ dodal Absolon.

ccb mezi top msp firmami 2017

Absolutní vítěz Holek Production vyrábí zařízení pro šití, úpravu a údržbu oděvů v domácnosti. V oboru šicích strojů působí od roku 1990 s celkovou výrobou více než 1,5 milionu šicích strojů. Ve výrobě šicích strojů společnost stále pokračuje, avšak hlavní položkou jejího portfolia se postupně stává výroba rotačních napařovacích mandlů pro domácnost i komerční prostředí.

Na druhém místě skončily díky rovnosti bodů hned dvě firmy. Jde o PEaPE METAL, s. r. o., podnikající v kovovýrobě a společnost HUTIRA – BRNO, s. r. o., která působí zejména v oblasti plynárenství, energetiky a vodárenství. Třetí příčku obsadila společnost Arch.Design, s. r. o., jež se věnuje urbanismu, architektuře, stavební projekci, inženýrské činnosti, projektům interiérů, vizualizacím a počítačovým animacím návrhů.

K dalším oceněným poté patří kupříkladu společnosti IN – EKO TEAM, s. r. o., ARTISYS, s. r. o., hotelový komplex Maximus Resort, a. s., společnost CCB, spol. s r. o., Hotel International Brno, a. s., úspěšný developer AREAL SLATINA, a. s., zemědělská společnost ZEMAX Šitbořice, a. s., a firma FENIX PERSONAL, s. r. o.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...