Skupina HARTMANN rozšířila výrobu do Ruska, otevřela nový závod u Moskvy

Moskva/Brno, 21. ledna 2014 – Paul HARTMANN OOO, ruské zastoupení předního světového výrobce zdravotnických prostředků, v závěru roku 2013 otevřela nový výrobní závod v těsné blízkosti hlavního města Ruska. Vyrábí zde pomůcky určené pro pacienty s inkontinencí. Rozšíření výroby si vyžádalo investici přes 20 milionů eur. Skupina HARTMANN si od tohoto kroku slibuje zejména úspory v oblasti logistiky, neboť produkty z objemných absorpčních materiálů patří mezi nenákladnější položky.

ruska vlajka

„Na výrobě inkontinenčních plen a podložek v současné době v továrně pracuje 100 zaměstnanců. Tato produkce jednak umožňuje vyrábět zdravotnické pomůcky v blízkosti ruských zákazníků, jednak se díky ní omezily logistické náklady na přepravu zboží ze západní Evropy do Moskvy,“ sdělil Ľubomír Páleník, regionální ředitel pro střední a východní Evropu.

Produkce závodu je určená ryze pro ruský trh, takže českých závodů HARTMANN – RICO ve Veverské Bítýšce Havlíčkově Brodě a Chvalkovicích na Náchodsku se nijak nedotýká. Navíc, výroba českých závodů se specializuje především na jednorázové operační sety a roušky, obvazový materiál.

Skupina HARTMANN působí na ruském trhu více než 16 let, a díky své obchodní organizaci a nyní i novému výrobnímu závodu pomáhá přispět k vyšší kvalitě péče o pacienty v rámci ruského zdravotnického systému, v němž se firma dlouhodobě angažuje poskytováním pokročilých konceptů školení a poradenství.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...