Významná konference o boji proti plagiátorství v Brně

Brno, 11. června 2013 - Ve dnech 12.-13. června bude v Brně probíhat Mezinárodní konference s názvem „Plagiarism across Europe and Beyond“. Je vyvrcholením několikaleté snahy partnerů z 27 zemí Evropské unie, navrhujících efektivní nástroje v boji proti plagiátorství.

Autogram-autogramiada-podpis

Hostitelem akce bude Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF MENDELU), která je jedním z hlavních řešitelů tohoto unikátního projektu. Na konferenci vystoupí i Debora Weber-Wulff, úspěšná při odhalování plagiátorství u německých politiků.

Projekt zaměřený na boj proti plagiátorům s názvem „Impact of Policies for Plagiarism in Higher Education across Europe“ (IPPHEAE) byl zahájen v roce 2010 a dosud proběhl již ve 27 zemích EU. Na brněnské konferenci vystoupí odborníci na prevenci plagiátorství z celého světa (z Velké Británie, Austrálie, Spojených arabských emirátů, Brazílie USA, Thajska, Nigérie, Německa, Irska) přednesou výsledky svých výzkumů v oblasti vnímání plagiátorství z hlediska kulturních rozdílů souvisejících se studentskou mobilitou, srovnávání různých metod prevence, detekce akademické nepoctivosti a technických řešení navrhovaných pro detekci plagiátorství.
Klíčovým bodem programu bude veřejná debata odborníků, např. nezávislá konzultantka Jude Carroll (Velká Británie), která již více jak deset let zkoumá, co studenty k plagiátorství vede, zde představí své návrhy, jak předcházet plagiátorství u studentů.

Další významným hostem bude Debora Weber-Wulff z HTW Berlin (Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin), která jde cestou zveřejňování případů plagiátorství u politiků (včetně německé ministryně školství Annette Schavanové) a akademiků. Hrozba veřejné ostudy je pro ni metodou, jak plagiátorství předcházet. Konference je veřejná a přístupná všem zaregistrovaným zájemcům.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...