Polymer Institut Brno loni vyráběl nejvíce ve své historii

Brno, 12. března 2013 - Polymer Institut Brno (PIB), který patří do skupiny Unipetrol, má za sebou nejúspěšnější rok ve své historii, co se objemu produkce týče. Tržby z výroby v roce 2012 dosáhly 165 milionů korun, což je 15,5 % meziroční nárůst.

Polymer-institut-brno

K lepším výsledkům přispělo zejména loňské zprovoznění nové granulační linky za dvanáct milionů korun, která slouží k výrobě širokého spektra koncentrátů aditiv. Polymer Institut Brno nyní disponuje efektivnější výrobou, širším produktovým portfoliem a navýšením kapacity o zhruba 40 %.

„V loňském roce bylo vyrobeno 1150 tun koncentrátů, což je nejvíce v historii firmy,“ říká Karel Šula, vedoucí odboru marketingu a obchodu Polymer Institutu Brno. „Také výroba barevných koncentrátů v posledních dvou letech zaznamenala významný růst díky průniku do sortimentu umělých trav. V loňském roce bylo jen pro tento účel vyrobeno 150 tun barevných koncentrátů a celkový objem výroby barevných koncentrátů dosáhl 375 tun,“ dodává Karel Šula.

Mezi produkty vyráběné společností v Brně patří především UV stabilizátory pro polymery, dále pak barevné koncentráty, retardéry hoření či thermostabilizační koncentrát.  

Zdroj: PIB


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...