Student Agency zprostředkovala loni o 10 procent víc au pair pobytů

Brno, 18. ledna 2013 - Student Agency, největší poskytovatel pracovních a au pair pobytů v České republice, eviduje u pracovních a au pair pobytů za rok 2012 meziroční nárůst prodejů. V případě pracovních pobytů se jedná o nárůst 11%, u au pair pobytů pak o 10%.

Ruce-podane-01

Nárůst v počtu umístěných klientů eviduje společnost i přes skutečnost, že ekonomický vývoj v zahraničí je spíše negativní. Poptávka zejména po letních pobytech v Evropě však převyšuje nabídku, uchazeči by tedy neměli s výběrem otálet. Společnost letos rozšířila svou nabídku o Rakousko.  

„I přes negativní zprávy o trhu práce a zahraničních ekonomikách se nám daří zajišťovat umístění pro naše klienty. Zahraniční agentury jsou však čím dál náročnější na kvalitu uchazečů, a proto také my zpřísňujeme podmínky pro registraci do programů. Velký důraz klademe na podobu přihlášky, která je často jedinou vizitkou účastníka programu a je tedy důležité, aby obsahovala všechny potřebné informace, které zaměstnavatele mohou přesvědčit o jeho kvalitách. Se správným vyplněním přihlášky našim klientům pomáháme a připravujeme je důkladně na pobyt v zahraničí,“ upozorňuje Zuzana Glierová, obchodní ředitelka Student Agency pro pobyty v zahraničí.  

Uchazeči by měli být co nejvíce flexibilní v otázce  požadovaných lokalit a nástupních termínů. „Od našich zahraničních partnerů máme pozitivní reakce na adresu uchazečů, naši klienti jsou velmi oblíbeni mezi hostitelskými rodinami i zaměstnavateli.“ Jako každý rok, i letos je zájem o krátkodobé letní pracovní programy v Evropě značný. Kapacita programů je však omezena,  a proto je potřeba se včas zaregistrovat, nejlépe v lednu nebo únoru. Později zůstávají v nabídce programy, které mají požadavky na znalost jiného než anglického jazyka – např. programy Praxe Španělsko, Itálie a Portugalsko zaměřené na studenty, kteří chtějí získat praxi v cestovním ruchu či se zdokonalit v lokálním jazyce, au pair pobyty v Itálii a Francii. Informace, které programy jsou stále otevřené, zveřejňujeme na našem webu a facebooku Pracovní a au pair pobyty.

Od otevření pracovního trhu v rámci EU je cestování mnohem jednodušší, nicméně důvody, proč k vycestování do zahraničí v rámci au pair pobytu zvolit stabilní a prověřenou agenturu stále přetrvávají. Ve Student Agency zajistíme všem klientům kvalitní komplexní servis včetně podání potřebných informací k pobytu, zajištění levné letenky či jízdenky, pojištění na storno i odpovídajícího pojištění léčebných výloh. Klienty také informujeme, jaké kroky je potřeba podniknout před odjezdem do zahraničí, jaké úřady  v cílové zemi kontaktovat a nač nezapomenout při návratu do ČR. Po celou dobu pobytu mají k dispozici 24 hodinovou help linku. „Apeluji na studenty, aby možnost využili včas a aby k vycestování zvolili renomovanou agenturu. Bohužel se stává, že nás kontaktují mladí lidé, kteří vycestovali „na vlastní pěst“ a ocitli se v zahraničí bez pomoci a podpory,“ varuje Glierová. Pro pracovní pobyt v USA a získání víz je využití agentury nezbytné.

Novinka v nabídce: Rakousko
Student Agency v letošním roce přichází se zajímavou novinkou. Nově budou moci klienti získat pracovní zkušenosti v hotelnictví i v sousedním Rakousku, doposud jsme v německy mluvících zemích nabízeli pouze au pair programy. „Program je vhodný pro mladé lidi, kteří se již domluví německy a chtějí získat pracovní zkušenost v oblasti hotelnictví, gastronomie a služeb. Pracovat mohou jako pomocníci v kuchyni, pokojské, recepční, barmani, řidiči, poslíčci, číšníci nebo číšnice,“ vyjmenovává Glierová. „Věříme, že tento program bude mít úspěch, protože po pracovních programech do německy mluvících zemí byla vždy poptávka. Jistotou je zlepšení němčiny,“ dodává.

Nejvíce volných pozic je k dispozici během letní turistické sezóny, s nástupy od května do září  a lyžařské sezóny, tedy od prosince do února. Přihlášku do programu doporučujeme podat jeden až tři měsíce před nástupem. „Chtějí-li být klienti umístěni ve dvojici, je nutné být naprosto flexibilní pří výběru pozice a lokality a mít výše pokročilou úroveň jazyka,“ zmiňuje ředitelka. „Věříme, že program si získá oblibu a bude stejně úspěšný jako podobné programy ve Velké Británii,“ míní Glierová.

Pracovní pobyty v Rakousku jsou rozděleny do dvou programů. Tím prvním je takzvaný Intership, který je určen studentům středních nebo vysokých škol zaměřených na cestovní ruch a gastronomii. Studenti získají praxi v daném oboru nejen pro studijní účely. Ubytování a strava je poskytována zdarma. Druhým typem je Work  Experience. Zde není studium v oboru nutné.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...