Rekordní rok pro brněnský Siemens

Brno, 23. května 2012 - Jeden z nejlepších roků zažil brněnský závod Siemens na výrobu průmyslových parních turbín. Vyrobil v něm 53 turbín pro Evropu, Asii i Ameriku, což je rekordní počet v porevoluční historii závodu, a investoval téměř 180 miliónů korun. V roce 2012 očekává mírné navýšení výroby a nábor sedmdesáti zaměstnanců. Ke konci minulého roku zaměstnával 780 pracovníků.

siemens-01

„Máme za sebou úspěšný rok. Naše turbíny dodáváme v podstatě na všechny kontinenty, v letošním roce například do tepláren ve Finsku i Jižní Koreji nebo do papírny v USA, a proto na nás opětovná recese v Evropě zatím příliš nedoléhá. Investice do parní turbíny navíc není krátkodobé impulzivní rozhodnutí, ale je odrazem dlouhodobé strategie zákazníka," řekl Vladimír Štěpán, ředitel brněnského závodu Siemens na výrobu průmyslových parních turbín, a dodal: „Pro rok 2012 máme pracovní náplň pro naše zaměstnance zajištěnou. Během roku předpokládáme nábor zhruba 70 zaměstnanců pro pokrytí běžné fluktuace i pro nově vytvořená místa."

 

siemens-02

Díky zvýšenému důrazu na organizaci práce vzrostla produktivita brněnského závodu téměř dvojnásobně. Ještě před pěti lety Siemens v brněnském závodě vyrobil jen 23 turbín, i když potenciál závodu byl daleko větší. „Zaměřili jsme se na zlepšení výrobních i administrativních procesů, vzdělávání zaměstnanců a modernizaci strojů. Do výroby jsme jen v roce 2011 investovali téměř 180 miliónů korun," vysvětlil Vladimír Štěpán kroky, které vedly ke zvýšení kapacity závodu až na 53 turbín vyrobených v minulém roce. „V současné době vidíme velký potenciál v oblasti využití geotermální energie. Siemens představil loni v říjnu v americkém San Diegu nový typ turbíny SST-400 GEO s výkonem až 60 MW. Turbína je určena pro geotermální aplikace a bude se vyrábět i v Brně," prozradil část výrobních plánů Vladimír Štěpán.

 

Vyšlo v Brno Business & Style

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...