Provozně ekonomická fakulta hostí setkání podnikatelů

Brno, 8. března 2012 – Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně pořádá ve čtvrtek 8. března již patnáctý ročník mezinárodní konference Firma a konkurenční prostředí. Jak uvedl mluvčí Jiří Urbánek z PR oddělení fakulty, konference je již tradičním místem pro prezentaci výsledků vědecko-výzkumných aktivit a jejich konfrontaci s požadavky praxe. „Pefka" zároveň nachystala na 13. března veletrh Jobfair PEF 2012, který studentům umožní potkat zaměstnavatele regionálních i světových firem, a setkání podnikatelů.

PEF

Konference Firma a konkurenční prostředí klade důraz na výměnu zkušeností, informací a navázání další spolupráce. V plenárním zasedání, které je otevřené pro širokou veřejnost, zde tento rok promluví například Bernd Hallier (Managing Director, EHI Retail Institute, Kolín, Neměcko), Peter Huber (Senior Researcher, WIFO – Austrian Institute of Economic, Vídeň, Rakousko) a Zdeněk Juračka (předseda, COOP - Svaz českých a moravských spotřebních družstev).

Fakulta zároveň pro studenty připravila na úterý 13. března veletrh pracovních příležitostí Jobfair PEF 2012. Ten jim umožní potkat zaměstnavatele regionálních i světových firem. Společnosti z oblasti finančního poradenství, bankovnictví, auditu, účetnictví, marketingu, ale také informatiky a dalších oborů zde nabízí pracovní příležitosti nebo spolupráci na závěrečných pracích studentů.

Cíl propojit akademickou sféru s praxí si dává ve stejný den jako Jobfair od 16:00 další setkání podnikatelů se zástupci fakulty. To je příležitostí, jak v příjemném prostředí navázat kontakty nejen s akademiky, ale také mezi jednotlivými firmami. „Pro oslovení partnerů a navázání případné spolupráce preferujeme osobní setkání," říká děkanka PEF Jana Stávková. „Proto jsme pro zástupce firem připravili podmínky k tomu, abychom zde na fakultě mohli již potřetí strávit příjemné odpoledne. Sama se nechám překvapit, jaké další nové projekty z tohoto setkání opět vzejdou," dodává. Setkání je prostředkem pro získání zpětné vazby na zaměstnávání absolventů, zvýšení uplatnění studentů v praxi a seznámení se současnými potřebami podniků, kterým fakulta může vyjít vstříc. Zájemci z řad firem se mohou na setkání přihlásit na oficiálních stránkách fakulty.

PEF MENDELU získala v žebříčku Hospodářských novin Nejlepší vysoké školy ČR ocenění za nejlepší ekonomickou fakultu na Moravě za rok 2010 a 2011.

(red), foto: PEF Mendelu v Brně


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...