Většina obyvatel Jižní Moravy cítí potřebu zrekonstruovat své bydlení

Praha, 2. května 2011 - Nehledě na to, zda žijí v nájmu či ve vlastním, velká většina (86,7 %) obyvatel Jižní Moravy má aktuálně v plánu rekonstrukci svého obydlí. Dvě třetiny z nich (66,3 %) by rády přestavbu zvládly do 100 000 korun. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Poštovní spořitelny.

Rekonstrukce

Respondenti z Jihomoravského kraje jsou navíc ve svých plánech poměrně netrpěliví, necelá třetina dotazovaných by ráda rekonstrukci realizovala nejpozději do 2 let. Průzkum rovněž ukázal, že se lidé, co se investice týče, chtějí držet spíše při zemi. Přes 66 % z nich by rekonstrukci rádo realizovalo do 100 000 korun. Úpravy za více než 250 tisíc Kč je ochotno realizovat 10,2 % procent tázaných.

„Možnosti investovat do bydlení se v jednotlivých regionech pochopitelně liší. Zvelebovat svá obydlí však chtějí lidé po celé republice a výsledky průzkumu svědčí o tom, že lidé se dnes více zajímají o prostředí, ve kterém žijí, mají větší výběr ze sortimentu domácího vybavení a výrazně lepší dostupnost financování," uvedl Milan Jursík, manažer marketingu Poštovní spořitelny.

Pro velkou část dotazovaných je impulzem ke změnám fakt, že jim už neslouží staré zařízení - lidé tak přistupují k rekonstrukci právě z nutnosti je obměnit (40,7 %). Pro 23,9 % dotazovaných je důvodem k rekonstrukci snaha žít v lepším prostředí. „Pouze 9,7 % respondentů uvedlo, že k rekonstrukci přistupuje z důvodu stěhování a jen 1,8 % tak činí kvůli společenskému tlaku, například aby nezůstali se zvelebováním svých domovů pozadu za přáteli či známými," doplňuje Milan Jursík.

Do které místnosti jsou obyvatelé Jižní Moravy ochotni nejvíc investovat (v procentech)

graf-tiskova-zprava

Přes dvě třetiny respondentů se alespoň jednou za čas věnuje drobným interiérovým změnám, například přemístění nábytku. Jednou do roka se těmto změnám věnuje 20,4 % respondentů, jednou za tři až pět let 19,5 %.

Pokud jde o celou Českou republiku, její obyvatele nejspolehlivěji od oprav odradí nedostatek financí, a to v 66,3 % případů. Nedostatek času uvedlo jako hlavní důvod 12,9 % tázaných. Na 11 % zase od tohoto kroku odrazuje fakt, že byt nemají v osobním vlastnictví. O čirou pohodlnost a neochotu narušit si klidný život starostmi spojenými s rekonstrukcí jde u 9,3 % lidí.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...