Brno se opět prezentovalo na veletrhu MIPIM

Brno, 29. března 2011 - Projekty rozvoje výzkumné infrastruktury – Mezinárodní centrum klinického výzkumu (FNUSA-ICRC) a Středoevropský technologický institut (CEITEC), nejvýznamnější rozvojový projekt v oblasti dopravní infrastruktury a rozvoje území města Europoint Brno, to jsou hlavní projekty, které město Brno letos prezentovalo na mezinárodním renomovaném veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM 2011.

03-mipim-01

Veletrh se uskutečnil ve francouzském Cannes ve dnech 8.–11. března a představili se na něm nejvýznamnější evropští a světoví investoři, developeři, banky a finanční instituce, města i celé regiony, realitní makléři, právníci a další profesionálové působící na trhu realit. MIPIM bývá vždy příležitostí zejména pro česká města a regiony, které se chtějí předvést zahraničním investorům jako atraktivní lokality pro uskutečňování investičních záměrů. Na veletrhu proto ani letos nechyběly Praha, Brno a Ostrava.

 

Představení brněnských projektů

Své významné místo v brněnské expozici měly rovněž projekty Český technologický park Brno a Kreativní centrum Brno – revitalizace brownfieldu na centrum, podporující začínající podnikatele v kreativních průmyslech, volné umění a kulturně-vzdělávací aktivity pro širokou veřejnost. Jednací prostor expozice města Brna evokoval atmosféru meziválečných let minulého století díky zapůjčenému mobiliáři a modelu proslulé funkcionalistické památky, vily Tugendhat, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO.

Současné představované projekty jsou pro město Brno a jeho budoucnost klíčové, neboť přesně kopírují hlavní priority města, tedy kvalitní dopravní napojení, univerzitní a vědecké zázemí a samozřejmě rozvoj města.

Stejně jako loni Brno připravilo svou prezentaci ve spolupráci s partnery, jejichž působení ve městě ilustruje kvalitu zdejšího investičního prostředí. V expozici jako generální partneři spoluvystavovaly společnosti CTP, Jižní centrum Brno, KPMG a advokátní kancelář Havel Holásek & Partners. Zúčastnily se i společnosti Arch.Design, architektonická inženýrská kancelář K4 a stavební společnost OHL ŽS.

03-mipim-02

Další program

V Cannes se po loňské premiéře představil také Jihomoravský kraj s nabídkou projektů na podporu vědy, výzkumu a inovací, jako region podporující rozvoj lázeňství a oblast s vhodnou dopravní infrastrukturou pro uvedené aktivity včetně mezinárodního letiště v Brně-Tuřanech.

Z bohatého doprovodného programu veletrhu stojí za zmínku tradiční summit primátorů a hejtmanů světových měst a regionů, který se uskutečnil 9. března. Diskutovalo se mimo jiné o urbanistických strategiích a budování městské infrastruktury, které jsou klíčem k udržitelnému rozvoji měst 21. století. Vzhledem k tomu, že veletrh MIPIM je vždy ukazatelem globálních trendů, na fóru vystoupili také přední světoví ekonomové, kteří hovořili o vyhlídkách globální ekonomiky a jejich důsledcích pro realitní trh.

Marie Zezůlková
Kancelář strategie města MMB


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...