Patnáct brněnských škol získá teplý kabát

Brno je úspěšné při získávání evropských dotací na zateplení škol a školských zařízení. V současné době čerpá město z dotace EU 186,7 mil. Kč na zateplení patnácti škol. Ty tak každoročně ušetří až dvě třetiny nákladů na vytápění.

skoly02

Zateplení se již na mnohých školách uskutečňuje, neboť rada města schválila v polovině července smlouvy o dílo na zateplení například základní školy Chalabalova, Jihomoravské náměstí nebo Novolíšeňská.

„Kromě standardních a každoročních oprav základních a mateřských škol zahájilo město Brno masívní investice do zateplování školských budov. Jedná se o stovky miliónů korun nejen z rozpočtu města, ale především z evropských zdrojů, kterými chceme pomoci brněnským ředitelům škol a školek ušetřit finanční náklady za topení a další služby. Očekávám, že se tyto prostředky budou postupně v rámci energetických úspor vracet. Vítám také zvýšenou kulturu prostředí školských zařízení, které si naše děti a učitelé jistě zaslouží," řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Město Brno získává dotace z EU také na projekty zařazené do Integrovaného plánu rozvoje města Brna (IPRM). Co se týče škol a školských zařízení, získalo město z fondů EU dalších 15,8 mil. Kč na projekty sportovního areálu při ZŠ Brno, Vedlejší 10 a na rekonstrukci víceúčelového sportovního areálu ZŠ Heyrovského 32. Dalších deset projektů na dobudování sportovní infrastruktury při základních školách s celkovými náklady 279 mil. Kč a požadovanou dotací 230 mil. Kč budou podány v průběhu letošního a příštího roku. Nově bylo do IPRM zařazeno dalších devět projektů řešících technické zhodnocení škol a školských zařízení s celkovými náklady 265 mil. Kč a požadovanou dotací ve výši 90 mil. Kč.

Zdroj: MMB

skoly01

 

Zelená úsporám

Na zateplení škol by měly jít nejen peníze z fondů EU, ale i z programu Zelená úsporám. Zateplit by se tak mělo dalších šest škol a tři školky. Získané dotace ve výši 90 miliónů korun chce město využít na zateplení základních škol Blažkova, Svážná, Jana Babáka, Laštůvkova, Úvoz a Labská a mateřských škol Oblá, Měřičkova a Škrétova. Zateplení všech těchto škol přijde celkem na 257 miliónů korun. Zda brněnské školy peníze dostanou, bude jasné do konce letošního roku.

 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Únor 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF