Výuka na MENDELU bude online minimálně do konce března

Brno, 1. února 2021 - Výuka v letním semestru ne Mendelově univerzitě v Brně začne bez zpoždění, ale minimálně do 28. března bude probíhat online. Rozhodlo o tom vzhledem k nepříznivému vývoji epidemické situace vedení školy. V online režimu probíhá většina výuky už od podzimu.

mendelu skola aula

„Situace je bohužel stále nestandardní. V následujícím období budeme reagovat na aktuální vývoj a především na platná nařízení vlády ČR. Vždy budeme informovat jak akademiky, tak studenty v co největším předstihu, abychom se na změnu mohli dobře připravit," uvedla rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.

Kromě nařízení vlády se režim školy řídí univerzitním semaforem. Na dveřích jednotlivých budov univerzitního kampusu už několik měsíců svítí červená barva. Online formou aktuálně probíhá i zkoušení, což je postup náročný jak pro studenty tak zkoušející.

Online zkoušení sebou nese samozřejmě určitá rizika. „Uvědomujeme si, že v online světě je nemožné stoprocentně zabránit podvádění. Vyučující se mu snaží v rámci svých možností předcházet, a pokud k takovému jednání dojde, řeší je v souladu s platnými předpisy," uvedl prorektor pro vzdělávací činnost Radim Farana.

Nejlepší prevencí jsou podle něj motivovaní studenti, kteří si uvědomují důležitost znalostí pro praxi. Škola zveřejnila doporučení, co mohou a co nemohou studenti při zkoušce dělat, aby se případnému disciplinárnímu řízení vyhnuli.

Zatím není jasné, zda se online forma bude týkat i přijímacích zkoušek. Mendelova univerzita v Brně se na tuto možnost intenzivně připravuje. „Přijímací zkoušky proběhnou v plánovaných termínech takovou formou, jakou dovolí aktuální epidemická situace," dodal Farana.

Zdroj a foto: MENDELU


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...