Teplárny Brno zásobují teplem již sto tisíc bytů

Brno, 26. ledna 2020 – Stotisící byt v jihomoravské metropoli si připsaly na seznam svých zákazníků Teplárny Brno. Jde o jednu z nově připojených bytových jednotek na adrese U Červeného mlýna v lokalitě za královopolským obchodním centrem.

topeni teplarny

„Těší mě, že v Brně stále roste počet těch, kteří se spoléhají na centrální zásobování teplem. Pro srovnání: rodinný domek s kotlem na pevná paliva vypustí do ovzduší stejné množství prachu jako teplárna při výrobě tepla zhruba pro 300 bytů. Teplárny samy pak neustále modernizací svých technologií přispívají k dalšímu snižovaní ekologické zátěže, ať už se jedná snižování emisí oxidů dusíku či CO2,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

V současnosti už Teplárny Brno zásobují více než polovinu brněnských bytů. „Zájem o teplo s plným komfortem mají však kromě domácností rovněž provozovatelé průmyslových a výrobních objektů stejně jako developeři připravující obytné či administrativní komplexy. Portfolio našich odběratelů se stále zvyšuje,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon a dodal: „Připojení jubilejní bytové jednotky bereme trochu jako první dárek k letošnímu výročí naší společnosti.“ Teplárny Brno si totiž v tomto roce připomínají 90 let od chvíle, kdy byla spuštěna teplárna na Špitálce.

Mezi odběrateli Tepláren Brno jsou kromě domácností například AZ Tower, Masarykův onkologický ústav, polyfunkční objekt SONO Centrum, Vila Tugendhat, univerzity a pivovar či desítky dalších významných brněnských firem a institucí.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...