Na České a Hlavním nádraží vzniknou nové bezplatné wifi hotspoty

Brno, 21. září 2017 – Rada městské části Brno-střed schválila další dvě lokality pro veřejnou wifi v centru Brna. Jedná se o přestupní uzel MHD na ulici Nádražní a přestupní uzel MHD na zastávce Česká na ulici Joštova. Městská část Brno-střed tak bude první, kde budou nové hotspoty v rámci magistrátního projektu zřízeny, další městské části budou následovat.

wifi zdarma brno ceska jostova nadrazni

„O rozšíření stávajících lokalit usilujeme už dva roky, jsme rádi, že Rada města Brna konečně minulý týden schválila potřebné podklady, aby TSB mohlo vysoutěžit hardware i dodavatele dat. Zde jsme se snažili magistrátu pomoct, předběžně jsme vyjednali s jedním z providerů, že data v potřebném objemu dodá zdarma, avšak dodávka těchto služeb ještě bude muset projít veřejnou zakázkou,“ říká Svatopluk Bartík, člen Rady MČ Brno-střed pro věci legislativně-právní a informatiku.

Nabídka providera garantuje připojení pro občany zdarma za podmínky využití maximálně 200 MB na jednoho uživatele a jeden den, a má být garantována přenosová rychlost 2/2 MB pro každého připojeného.

Celkem tak bude v centru Brna možné brzy využít wifi připojení zdarma na pěti místech. Kromě dvou nových lokalit je wifi zdarma už dostupná také na náměstí Svobody, Zelném trhu a zadní části Jakubského náměstí. Tyto wifi provozují Technické sítě Brno a.s.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...