Studenti mohou v soutěži ovlivnit projekty vytvářející hezčí Brno

Brno, 30. května 2017 – Navrhnout úpravu bytu v jednom z brněnských starých domů nebo vymyslet, jak upravit zanedbanou zahradu - to jsou úkoly, které dostávají studenti vysokých škol, kteří se rozhodli zapojit do soutěží společnosti ENDEKA. Firma se dlouhodobě věnuje nákupu a následné rekonstrukci starých nemovitostí v Brně a okolí. Do svých projektů se letos rozhodli zapojit i studenty vysokých škol se zaměřením na design, architekturu a stavebnictví.

idea rekonstrukce

„Naše filozofie souvisí s dnešním trendem šetření životního prostředí. Není potřeba stavět stále nové domy na zelených plochách města, když je zde tolik starých domů, které jen potřebují opravit, aby bylo Brno zase o něco hezčím místem pro život,“ popsal jednatel ENDEKY Ladislav Števanka.

Studentům společnost ENDEKA v rámci soutěže vždy představí jeden ze svých projektů, umožní jim osobní prohlídku i nastudování veškeré odborné dokumentace. Na studentech je pak vymyslet kreativní, ale zároveň praktický návrh, jak daný prostor vylepšit. „Autor vítězného projektu získá výhru pět tisíc korun. Společně pak jeho návrh zrealizujeme. Odměnou je tedy pro výherce i to, že vidí, jak jeho nápad vypadá v praxi,“ řekl Števanka.

V květnu odstartovalo druhé kolo soutěže. Studenti mají za úkol navrhnout úpravu zahrady v Brně. Součástí má být i bazén. „Od studentů očekáváme výstupy v podobě vizualizace, rozměrové řešení a seznam použitých prvků,“ dodal Števanka. Uzávěrka tohoto kola je pátého června. Každé kolo má svého vítěze, studenti se mohou zúčastnit pouze jednoho kola, ale klidně i několika za sebou. Více informací o soutěži zde.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...