Zahrada Základní školy Bednářova se proměnila v rekreační zónu

Brno, 28. dubna 2014 - Obyvatelé nejen Horních Heršpic se mohou těšit na nový odpočinkový areál vybudovaný v zahradě Základní školy Bednářova 28. Projekt dostal název Zahrada v pohybu a bude sloužit nejen potřebám školy a školní družiny, ale i k rekreaci občanů. Zahrada bude v provozu od dubna do října.

Zahrada v pohybu foto

V novém areálu vzniklo posezení s grilem, skatepark, lanová pyramida, lanovky a dětské hřiště s herními prvky jako například skupinová houpačka, lezecká síť, rotační kláda nebo jednomístný kolotoč. Dále na zahradě stojí nový altán, který budou školní třídy využívat během výuky a školních akcí od jara do podzimu. Po skončení výuky může altán k odpočinku využít široká veřejnost.

„Prostředí, ve kterém trávíme čas, má velký vliv na naši psychiku. Jsem proto rád, že se projekt Zahrada v pohybu podařilo zrealizovat. Žákům Základní školy Bednářova i místním občanům se tak naskýtá možnost trávit svůj čas v příjemném prostředí tohoto rekreačního areálu. Město Brno tak skvěle naplnilo myšlenku J. A. Komenského „škola hrou“ a současně přispělo ke spokojenosti a pohodlí místních obyvatel,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Projekt byl financován z Regionálního operačního programu Jihovýchod prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje města. Náklady činí 3 693 192 Kč, dotace pokryly 2 757 524 Kč. Projektovou dokumentaci pro provedení stavby zpracovala Projekce zahradní, krajinná a GIS, s. r. o., v březnu 2013. Stavbu realizovala firma ZEMAKO, s. r. o. Stavební práce trvaly od října do prosince 2013. Kolaudace proběhla 10. března 2014, od 1. dubna 2014 areál slouží žákům.

Zdroj a foto: MMB


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...