Nejvyšší státní zástupce požaduje tvrdší tresty Kvapila

Brno, 20. července 2011 (MEDIAFAX) - Nejvyšší státní zástupce podal dovolání v neprospěch odsouzených v korupční kauze bývalého starosty Brna-Žabovřesk Aleše Kvapila a bývalého tajemníka radnice Brno-střed Radovana Novotného. Agentuře Mediafax to ve středu řekla mluvčí NSZ Helena Markusová.

statnizastupce

"Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal prostřednictvím Krajského soudu v Brně ve věci úplatkářství dnes už bývalého starosty Brna-Žabovřesk Aleše Kvapila a bývalého tajemníka Brna-střed Radovana Novotného dovolání k Nejvyššímu soudu," řekla Markusová.

 

Oba bývalé politiky ODS odsoudil v dubnu olomoucký vrchní soud ke čtyřem letům vězení. Kvapilovi zároveň uložil peněžitý trest milion korun, Novotný pak musí zaplatit 500 tisíc korun.

Šéfovi žalobců se však nelíbí, že Vrchní soud v Olomouci sice ve shodě s obžalobou uznal oba politiky vinnými trestným činem přijetí úplatku, ale nesouhlasil s tvrzením obžaloby, že Kvapil za účasti Novotného jednal při žádosti o úplatek jako úřední osoba. "V případě zjištění, že se nacházel v takovém postavení, dopustili by se oba obvinění téhož trestného činu, ale v přísnější formě, kdy by jim hrozil trest odnětí svobody na pět až dvanáct let," vysvětlila Markusová smysl dovolání žalobců.

O dovolání nejvyššího státního zástupce bude nyní rozhodovat Nejvyšší soud v Brně.

Jiří Nováček

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...