Prezident Klaus dnes převzal na VUT doktorát

Brno, 12. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Prezident Václav Klaus tráví úterý v Brně, kam přijel převzít čestný doktorát Vysokého učení technického. Hlava státu zahájila návštěvu jihomoravské metropole v 10.30 setkáním s vedením univerzity, řekl ředitel tiskového odboru kanceláře prezidenta Radim Ochvat.

 

Klaus.doctore

"Čestný doktorát převzal prezident při slavnostním ceremoniálu v Kartuziánském klášteře hodinu před polednem," upřesnil Ochvat. Laudatio, ve kterém škola vysvětlila, proč prezidentovi titul Doctor honoris causa udělila, přednese rektor Karel Rais. "Bezprostředně po ceremoniálu vystoupil na zasedání vědecké rady Václav Klaus s přednáškou a zájemcům pak podepsal své knihy," uvedla  mluvčí VUT Jitka Vanýsková.

V rámci návštěvy jihomoravské metropole hlava státu také poobědvala v hotelu Comsa na Šilingrově náměstí s primátorem Romanem Onderkou (ČSSD) a hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD). Podle mluvčí hotelu Ivy Kubíňové číšníci Klausovi servírovali šunkovou terinku se švestkovou pěnou, houbovou polévku a jehněčí panenku s pistáciovou krustou, dušené jehněčí kolínko se šťouchaným celerem, rozmarýnem a opékanými fíky. "Jako dezert se podával citronový dort se šlehačkou a ovocným želé," dodala Kubíňová.

Mezi další body svého programu zařadil prezident stavební veletrhy a knihkupectví Barvič a Novotný s autogramiádou.

Jiří Nováček, foto: JMK

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...