Brno získalo ocenění za informační noviny

Město Brno získalo ocenění za podporu svobody projevu v informačních novinách Brněnský Metropolitan. Osmý ročník soutěže Otevřeno × Zavřeno vyhlásila Otevřená společnost, o. p. s. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhlo ve středu 29. září v Praze. V soutěži se hodnotily nejlepší a nejhorší příklady otevřenosti úřadů vůči veřejnosti v České republice za období září 2009 až září 2010.
V centru zájmu je především kvalita poskytování informací občanům, zneužívání nebo naopak dobré příklady využívání radničních periodik a aktivní zveřejňování informací. Hodnocení probíhá v následujících oblastech: Přístup k informacím, Svoboda projevu a Účast občanů na rozhodování. Novinkou pro letošní ročník byla kategorie Otevřeno – transparentní veřejné zakázky. Porota složená z jedenácti nezávislých odborníků vybírala z 58 nominací (12× Otevřeno, 46× Zavřeno). Zároveň mohla hlasovat veřejnost o své ceně pro nejvíce „otevřený“, nebo nejvíce „zavřený“ úřad.
Na cenu Otevřeno bylo nominováno také město Brno. Porota jej ocenila v kategorii Svoboda projevu první cenou za „zvýšenou snahu o objektivní a vyvážené informace o dění ve městě a zveřejňování názorů opozice“ v informačních novinách občanů statutárního města Brna Brněnský Metropolitan.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...