Moravského náměstí bude slavnostně otevřeno po rekonstrukci

Ve středu 15. září v 15 hodin proběhne slavnostní otevření Moravského náměstí a ulice Běhounské po rekonstrukci. Slavnostní událost zpestří svým vystoupením dětský soubor lidových písní a tanců Májíček, koncert se uskuteční od 14.30 hod.
„Rád bych všechny Brňany pozval na otevření opraveného Moravského náměstí a Běhounské ulice, protože jim chci osobně poděkovat za jejich trpělivost se stavbou uprostřed historického centra. Rekonstrukce těchto prostranství byla nezbytná – především jsme chtěli opravit zastaralé inženýrské sítě a z Moravského náměstí udělat skutečný veřejný prostor pro setkávání a odpočinek obyvatel. Věřím, že obtíže způsobené rozsáhlou stavbou výsledek zcela vynahradí,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka. Rekonstrukce Moravského náměstí je součástí dlouhodobého programu Komplexní regenerace historického jádra města. Hlavním záměrem bylo rehabilitovat prostranství před kostelem sv. Tomáše a budovou Nejvyššího správního soudu jako skutečné náměstí, důstojnou součást brněnské okružní třídy. Výtvarné prvky na náměstí jsou řešeny se základním ideovým záměrem zobrazení čtyř kardinálních ctností (podle Platona).

DSC04660_1.JPG

 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...