Teplárny Brno zahájily topnou sezonu

S ohledem na výrazné ochlazení a pokles průměrných denních venkovních teplot zahájily v pondělí 6. září Teplárny Brno dodávky tepla. Výkon zdrojů bude regulován podle vývoje venkovních teplot a požadavků odběratelů. K aktivaci systémů byla splněna podmínka stanovená vyhláškou Ministerstva průmyslu a obchodu, která definuje pravidla pro vytápění. Vyhláška stanovuje, že dodávky tepla jsou zahájeny, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu poklesne pod +13 °C ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty.
Dle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu se v nejbližších dnech výrazné oteplení neočekává. Teplárny Brno však budou i nadále sledovat vývoj venkovních teplot a dle požadavků odběratelů řídit provoz svých tepelných zdrojů.

tepl.jpg

Přehled zahájení topných sezón v Brně od roku 2004:
23. září 2004
20. září 2005
7. října 2006
6. září 2007
15. září 2008
1. října 2009

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...