Tour de burčák láká cyklisty i pěší na výlet vinařskou krajinou

Brno, 22. září 2016 - Nadace Partnerství srdečně zve širokou veřejnost na cykloturistickou akci ze seriálu Krajem vína Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska. Letos jsou oproti loňsku změněné všechny trasy a to dvě pro cyklisty o vzdálenosti 42 a 30 km a jedna pro pěší o délce 12 km. Registrace probíhá od 9 do 11 hodin přímo v areálu Louckého klášteru ve Znojmě, kde je i cíl výletu.

burcak sklenicky foto krystof turek

Na trasách je možné navštívit několik vinných sklípků a degustovat místní vína a burčáky, na většině zastávek budou mít vinaři připraveno občerstvení jako sýry z Farmy Pálava nebo dobroty z grilu. Cestou je pak možné prohlédnout si sklepy, navštívit Muzeum popického rodáka Charlese Sealsfielda nebo si prohlédnout pěchotní srub Zatáčka a ukázku venkovního ležení z 1. Světové války. V sobotních 17 hodin proběhne tradiční slosování anketních lístků, kde mohou účastníci výletu vyhrát víkendové pobytové balíčky a drobné vinařské a cyklo ceny.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...