Napsat e-mail Tisk

Valtické vinné trhy 2024 - soutěž

Akce Upravit akci

Název akce:
Valtické vinné trhy 2024 - soutěž
Datum konání:
16.04.2024 - 19.04.2024
Místo konání:
Centrum Excelence Valtice

Popis akce

S více než stošedesátiletou tradicí se jedná o nejstarší celostátní soutěž vín v České republice s mezinárodní účastí a právem je tak označovaná jako vinařský Wimbledon.

Odborné hodnocení vín renomovanými degustátory proběhne v termínu 16. až 19. dubna v Centru Excelence, v sousedství spolupořádající Střední vinařské školy ve Valticích. Mezi hlavní ocenění, o které se budou přihlášené vzorky ucházet, patří Champion v kategorii bílých vín, Champion v kategorii červených vín a Champion za nejvýše ohodnocené zahraniční víno. Prestižním oceněním je i pohár za nejlepší kolekci vín na celé výstavě. Všechna získaná ocenění jsou ale mezi vinaři velmi ceněna. Sběr vzorků do soutěže proběhl již v březnu v Národním vinařském centru, které u nás dohlíží na objektivitu a transparentnost vinařských soutěží.

Soutěže se letos účastní přes 700 vzorků vín z 11 zemí světa. Nejvíce jich je z domácí produkce, velké zastoupení mají také sousední Rakousko a Slovensko, přihlášená vína jsou ale například i z USA, Nového Zélandu nebo Chile. Z hlediska odrůd jsou nejvíce zastoupeny „naše“ tradiční odrůdy, jako Ryzlink vlašský, Velínské zelené či Ryzlink rýnský. Odrůdová pestrost je ale veliká a najdeme zde i méně známé a novošlechtěné odrůdy, jako Cabernet Cortis, Donauer Riesling, Lena, Malverina, Cabernet Blanc a také „světové“ odrůdy Syrah nebo Malbec.
Organizátor:
společnost Valtické vinné trhy
WWW stránka:
http://www.vinnetrhy.cz/

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...