Vyrazte v sobotu na tradiční Tour de burčák po Znojemsku

Brno, 16. září 2015 - Třetí zářijovou sobotu proběhne další cykloakce ze seriálu Krajem vína 2015. Pro cyklisty a pěší výletníky je tentokrát připraveno putování po vinařských stezkách na Znojemsku. Registrace bude probíhat v sobotu 19. září v Louckém klášteře ve Znojmě, kde bude i cíl výletu.

burcak sklenicky foto krystof turek

Pro účastníky bude nachystáno několik zastávkových míst, kde můžou chutnat čerstvý burčák nebo jiné místní speciality. V cíli pak bude probíhat Burčákový den Znovínu Znojmo.

Tour de burčák na Znojemsku láká výletníky nejen na výborný moravský burčák, ale i k seznámení se s místními zajímavostmi. Nejdelší trasa zavede cyklisty na ochutnávku až do rakouského města Unterretzbach. „V rámci startovního balíčku, který si účastníci v sobotu mezi 9. a 11. hodinou za 120 Kč zakoupí v areálu Louckého kláštera, obdrží přesnou mapu tras i rozpis zastávek, razítkovací kupon a degustační skleničku,“ popisuje registraci organizátorka Dana Vacovská z Nadace Partnerství.

V rámci výletu okolím Znojma jsou pro účastníky připraveny různě dlouhé trasy. Pro cyklisty je připravena delší na 39 km a kratší na 27 km. Výlet je možné si užít i pěšky, speciální trasa pro pěší má délku 18 km, je proto lepší vyrazit brzy po ránu nebo si cestu zkrátit hromadnou dopravou. Pro koho je trasa příliš náročná, může ji po předchozí domluvě projet na elektrokole.

Všechny tři varianty výletu vedou většinou po Moravských vinařských stezkách kolem mnoha atraktivních míst. Unikátní areály sklepních uliček můžete vidět v Hnanicích, Chvalovicích a Šatově, známým areálem Modrých sklepů projedete v Novém Šaldorfu-Sedlešovicích, pěchotní srub Zatáčka ve Chvalovicích zve na expozici prvorepublikové armády. Zastávky budou otevřeny 3 hodiny, aby se do nich postupně stihli podívat všichni účastníci na dané trase.

V cíli v Louckém klášteře pak bude probíhat Burčákový den Znovínu Znojmo, stánek s cyklospecialitami zde bude mít znojemský Cykloklub Kučera. V 17 hodin pak proběhne slosování odevzdaných cyklopasů a vyhlášení výher v podobě atraktivních cen, jako jsou vína z regionu či pobytové poukazy na ubytování nejen na Moravských vinařských stezkách.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...